Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Záhada hlavolamu, kešky, raft i řádění v aquaparku. I když je teprve duben, nejvyšší čas připravit se na léto!

Tipy a názory

23.4.2014

Autor: Martina Burýšková

Květen je za dveřmi a to neznamená nic jiného, než že se nám povážlivě přiblížilo všeobecně nejoblíbenější období v roce. No jasně, mám na mysli prázdniny. Možná podobně jako stovky dalších rodičů v Olomouci řešíte, jak si to zařídit po celé dva dlouhé měsíce, aby o vaše děti bylo postaráno – tak, aby se nenudily, měly dohled a také si prázdniny užily. Není to právě snadný úkol vymyslet pro ně program, obzvláště když jste vy, rodiče, připoutáni ke svým pracovním povinnostem. Určitě jim ani vám neuškodí, když dítka na několik dní či týdnů pustíte z očí. Jednoduše je pošlete na tábor. Říkáte si, že je teprve duben? To sice ano, ale zároveň je i nejvyšší čas vybrat ten pravý táborový pobyt. Místa se už plní!

Možná se vám ještě nechce přemýšlet nad prázdninovými radovánkami. Pravda, zatím je ještě času dost, ale co se týče plánování letních pobytů, tak naopak máte čas nejvyšší. Oblíbené a programově nabité tábory pro děti totiž mizí jako pára nad hrncem. Takže pokud nechcete něco propásnout, měli byste se nejlépe teď hned pustit do výběru. Předem se ale poraďte také s vašimi dětmi, ať místo letních radovánek od vás nedostanou týden utrpení a otravy.

V Olomouci je tradičním hlavním táborovým "bossem“ Dům dětí a mládeže. Nabídku má opravdu širokou – umí klasické tábory letní i ty příměstské, v nabídce najdete ale i odborná soustředění, kde se mohou děti věnovat své oblíbené činnosti .Vaše dítka tak mohou podstoupit třeba Záhadu hlavolamu, Taneční svět, ocitnou se i V zemi za obzorem nebo na Rybářském táboře. A nechybí ani oblíbené výpravy za poklady, keškování či rafty. Pokud vás zajímají podrobnosti některého ze zmíněných táborů, nebo hledáte něco ještě trochu jiného, nahlédněte do nabídky táborů olomouckého DDM. Veškeré info, včetně podmínek a přihlášek najdete zde.

Že máte doma malé šplhouny, láká je adrenalin a z výšek si nic nedělají? Tak to by se vám mohl zalíbit Tábor pod lany. Pořádá ho Lanové centrum Proud a je veden formou takzvaně družinového systému. To znamená ráno nástup (klidně už v 7:30, ale hlavní program začíná v 9:00) a odpoledne odchod (program končí v 16:00, ale děti můžete vyzvednout po 17:00). Turnusů je v nabídce hned několik. Od 14. do 18. července, od 21. do 25. července nebo od 4. do 8. srpna. A taky tu mají zajímavou novinku – a to je tábor v angličtině! Od 28. července do 1. srpna, nebo od 11. do 15. srpna. Kromě lezení čekají vaše děti závody, soutěže, hry, kromě lan si vyzkouší i umělou lezeckou stěnu a adrenalinový seskok! Tak pokud netrpí závratěmi, bude jim o dobrou zábavu postaráno. Podrobné info hledejte zde.
Léto na lanech pořádá pro děti také Flash Wall v Olomouci. Na programu ale nebude jenom lezení. Nejprve si děti pěkně vyzkouší lana také trochu jinak. Nemusí hned lézt, ale mohou chodit! Vyzkouší si oblíbený slack line, vydají se za geocachingem a samozřejmě také do přírody soutěžit, hrát si a dovádět na nedaleké hřiště. Flash Wall má v nabídce dva turnusy – od 28. července do 1. srpna a od 4. do 8. srpna. Více informací najdete zde.

Pokud se vaše děti drží raději u vody, mohou se na prázdniny vydat do Aquaparku Olomouc. Léto tu bude patřit malým průzkumníkům a mladým záchranářům, a to celé dva měsíce – od 30. června do 29. srpna, vždy od 7:30 do 16:00. Rozděleny budou podle věku do 3 do 7 let a od 8 do 12 let. Kdo by ještě neuměl plavat, ten se to naučí a pak už se mohou těšit na hry, dovádění, mladší si budou vyrábět, malovat, zpívat a povídat, starší mohou zdokonalovat své dovednosti a zkoušet i vědomostní soutěže. Více informací najdete zde.
Pro fanoušky dovádění a obzvláště na in-linech nabízí Newman School příměstský tábor s názvem Safari. Děti proniknout do světa her z říše zvířat a právě při tom si zdokonalí svou obratnost na in-line bruslích. Výuku mají na starosti samozřejmě certifikovaní tučňáci alias instruktoři. :-) Budou i týmové hry, soutěže a poznávací výlety do okolí – pěšky i na bruslích. Pro děti od 4 do 11 let a na výběr jsou dva termíny – od 7. do 11. července a od 11. do 15. srpna. Více informací najdete zde.
Na své si rozhodně přijdou i malí tanečníci. Letní školu tance v podobě příměstského tábora a dokonce v kombinaci s anglickou konverzací si pro děti připravila Taneční škola Coufalovi. Ale pořadatelé dětem slibují, že se nebude jenom tančit a konverzovat. Bude se i vyrábět, dovádět v přírodě, poznávat zajímavá místa Olomouce a nakonec si připraví i odměnu pro vás – vystoupení pro své rodiče. Od 14. do 18. července na téma Afrika, od 28. července do 1. srpna na téma Piráti z Karibiku a od 18. do 22. srpna na téma Divoká Západ – Indiánské léto. Denně od 8 do 16 hodin. Podrobné informace hledejte zde.
Tančit lze hravě ovšem i bez doprovodu angličtiny, třeba s taneční školou Lola´s Dance. Opět jde o příměstský typ tábora a dovádět se bude přímo v areálu Kulturního domu Lola. Na tancechtivé děti čeká program vždy od 7 do 17 hodin v termínu od 4. do 8. srpna. Více informací hledejte zde. To bude tanec!

Přehlédnout byste neměli ani prázdninovou novinku v Centru Semafor, jak jinak než na téma dopravní výchova. Během prázdnin ji pořadatelé plánují celkem osmkrát od 30. června do 21. srpna vždy od pondělí do čtvrtka, vždy od 9 do 12 hodin. Děti si tu za své zásluhy mohou vysloužit Průkaz mladého cyklisty a ti nejlepší dokonce průkazku Mladého instruktora. Více se dočtete zde.
Tak už máte o něco jasněji? Letní tábor nebo příměstský tábor? Jedno je jasné, děti by se v létě neměly nudit! Pokud se jim nemůžete věnovat, tak jak byste chtěli, pak třeba i příměstský tábor vás může zachránit a děti ušetřit letní nudě. Ale pospěšte si a vybírejte rychle, dokud jsou nějaká volná místa!

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

Fakulta tělesná kultury UP Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Vysoké školy

Fakulta tělesné kultury nabízí zájemcům osm bakalářských studijních oborů a programů, osm oborů a programů v magisterském studiu a jeden doktorský studijní obor. Všechna studia na FTK UP ...