Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zajděte si na oběd k rodince cizinců: prostřeno bude v neděli v jednu

Zprávy z regionu

18.11.2014

Autor: barsi

Zajímá vás, jak to vypadá v domácnostech cizinců žijících v naší zemi? Už tento víkend máte jedinečnou příležitost spolu s některou rodinou poodbědvat a podívat se, jak vypadá jejich stolování, co jedí a také jaké jsou jejich zvyky u stolu. Letos se setkání rodin Čechů a cizinců žijících v České republice u společného oběda uskuteční v neděli 23. listopadu.

Chcete poznat nové lidi a ochutnat jídla a zvyky cizích zemí? Pak právě pro vás je určený projekt Rodina od vedle. Jde o celorepublikovou akci, která se koná v neděli v jednu hodinu odpoledne také v Olomouci. Jak celý projekt funguje? Do akce se mohou zapojit všechny české rodiny a rodiny cizinců z třetích zemích žijící v České republice, tedy ne ti, jejichž stát je součástí Evropské unie. "Ráda poznávám nové země i jejich kulturu, přijde mi proto skvělé, že můžete poznat život cizinců přímo v České republice. Loni jsem byla v Praze u vietnamské rodiny a nemohla jsem si tuto akci vynachválit. Jídlo bylo exotické, ale chuťově velmi příjemné, rodina strašně přátelská, dozvěděla jsem se spoustu věcí nejen o Vietnamu, ale třeba také o jejich problémech s integrací do české společnosti," uvedla Jana Malá, která se pro změnu letos chystá nabídnout místo u svého stolu. "Ve výběru jídla zatím váhám, buď připravím svíčkovou nebo tradiční štědrovečerní menu – rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem. Jako program bych pak mohla připravit tradiční české zvyky."

Setkání na oběd se mohou uskutečnit, jak v rodinách Čechů, tak v rodinách cizinců, proto je potřeba do přihlášky uvést, zda chcete rodinu hostit vy a seznámit ji s českými tradicemi, nebo se naopak podívat do domácností migrantů. Hostitelská rodina pak připraví nedělní oběd a také program. U každého setkání je přítomný také asistent, který před samotným setkáním osobně obě rodiny zkontaktuje a podá jim informace o druhé rodině a také o průběhu setkání.

Pokud vás nabídka netradičního oběda zaujala, přihlašovací formulář najdete zde .

barsi

Reklama

Diwali - indická a nepálská restaurace

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Indická-Nepalská- restaurace "DIWALI" Vám nabízí nejenom klidné posezení v centru města, ale především kvalitní kuchyni s celou řadu tradičních jídel. Indické speciality vaří kuc...