Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zájem o Olomouc stoupá. Britský průvodce ji zařadil mezi deset měst, které by skutečný cestovatel neměl vynechat

Zprávy z regionu

25.3.2015

Autor: barsi

Specializovaný britský portál pro turisty TopTenTravelTips.uk zařadil Olomouc mezi deset nejzajímavějších měst, o nichž se moc neví, ale skutečný cestovatel – znalec je nemůže vynechat. Hanácká metropole se tak objevila po boku italského Turína, Palerma či portugalské Bragy.

Podle redakce portálu je v Olomouci podobně jako v Praze velké množství historických památek, ale na rozdíl od Prahy zde nejsou velké davy turistů ani opilí cizinci, kteří vyrážejí do Prahy jen za lacinou opičkou. Výhodou Olomouce je také to,, že je typicky univerzitním městem, které žije také večer, a to nejen o víkendech, ale také v týdnu. "Jsou zde výborné hospody, jako třeba Moritz nebo Svatováclavský pivovar," uvádí britský cestovatel a chválí široký výběr domácích piv od světlých až po tmavé či pšeničné. A chválí i tuzemské gastronomické speciality, jako jsou řízky, grilované pokrmy a pečené vepřové maso. V recenzi je zmíněna i nejznámější specialita, pivní neboli olomoucký sýr, čímž byly myšleny nejspíš tvarůžky. Ochutnat je má ten, kdo je odvážný… Kromě velkého množství památek, jako jsou barokní kašny či sloup Nejsvětější Trojice, je pro turisty Olomouc atraktivní také z ekonomického hlediska. "Být objevitelem dává neohroženému turistovi také velkou ekonomickou výhodu ve srovnání se známějšími turistickými destinacemi," připouští redaktor webu TopTenTravelTips.uk.

Vedle Olomouce je v seznamu neobjevených měst třeba italský Turín a Palermo, slezská Vratislav (Wroclaw), portugalská Braga, španělská Salamanca nebo nizozemský Utrecht. Kdo chce být cestovatelem na úrovni, tyhle destinace prostě zná, zní vzkaz z britského turistického portálu. Město Olomouc rostoucí zájem ze zahraničí vítá. Konkrétně právě Britové mají letos k poznání Olomouce o důvod víc – v červnu zde bude na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let hrát anglická reprezentace a zájem o naše město potvrzuje například i londýnské zastoupení agentury CzechTourism.

barsi

Reklama

Bistro HELEN

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

S důvtipem připravujeme opravdová jídla ze základních surovin. Respektujeme sezónní i lokální nabídku místních farmářů a dodavatelů. Naše pokrmy proto neustále obměňujeme a vy díky to...