Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Záložník Sigmy David Houska: "Na nějaké radování není místo. Musíme nastartovat vítěznou sérii"

Rozhovory

14.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Sigma doma zase konečně zabrala bodově naplno. Předposlední Ústí nad Labem porazila 5:0. V tabulce je sice jedenáctá, ale se sedmi body už ztrácí na "postup" čtyři body, což není zdaleka ideální, ale určitě lepší než před dvěma koly po porážce se Znojmem. Na prvních dvou brankách měl lví podíl rodák z Poličky a reprezentant do 21 David Houska. V 17. minutě na něj byl penaltový zákrok a druhý gól připravil Janu Navrátilovi. Talentovaný záložník si uvědomuje, že to je pořád jen dílčí krok. "Nechci to nějak zakřiknout nebo machrovat po první vysoké výhře. Musíme nastartovat sérii a musíme to ukázat hlavně v dalších zápasech," říká David Houska.

Davide, jak hodnotíte vítězný duel s Ústím?
Chtěli jsme na ně vletět, protože jsme věděli, že mají jen bod a my potřebujeme vyhrát. Prvních dvacet minut jsme jim prakticky nepůjčili balón a pak přišla ta penalta, ze které jsme šli brzy do vedení, což bylo velmi důležité. Pak to bylo o druhém gólu, o dohrávání brejkových situací, což nám v první půli nešlo. Ve druhé půli jsme druhý gól přidali a začali jsme konečně aspoň některé brejkové situace řešit dobře.

Jak jste viděl tu penaltovou situaci?
Šel jsem do pokutového území, obhodil jsem si jednoho hráče, pak tam byl ještě jeden, věděl jsem, že budu u míče dříve než on, tak jsem si to posunul kolem něj, on zasáhl míč i moji nohu. Sudí to posoudil jako penaltový zákrok.

To, že jste šli do vedení, vám asi hodně pomohlo...
Přesně tak, potřebovali jsme to. Začátek byl z naší strany dobrý, věřil jsem, že tu první branku dáme, což se potvrdilo.

Uklidnil vás asi ale až ten druhý gól, že?
Asi ano, ale já osobně jsem nebyl vůbec nervózní ani v první půli, ale je pravdou, že jsme v ní brejkové situace řešili špatně. Ale jsme rádi, že ten druhý gól přišel včas a pak jsme přidali ještě další tři.

Čím to, že v první půli ty brejky nešly, když byly častokrát ideálně rozehrané?
V první půli chyběla finální přihrávka. Buď jsme byli zbrklí nebo trefili soupeře. Musíme na tom pořád pracovat.

A je tedy pryč to ofenzivní trápení?
Nechci to nějak zakřiknout nebo machrovat po první vysoké výhře. Musíme nastartovat sérii a musíme to ukázat hlavně v těch dalších zápasech.

Jaké to bylo si zase užít potlesku fanoušků?
Užili jsme si to strašně moc. Je to první krok, potřebujeme sérii, na nějakou přehnanou radost po byť vysoké výhře není místo.

Vy jste byl minulý týden s Jakubem Plškem na srazu ČR 21, pomohlo vám to nějak?
Nevím, tréninky tam byly kvalitní. Už i tam na pokoji jsme si Jakubem říkali, že zápas s Ústím musíme zvládnout, takže jsme moc rádi, že se to povedlo.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

FARMAK - GASTRO, s.r.o.

Katalog firem » Restaurace, stravování

Společnost FARMAK - GASTRO s.r.o. je ryze českou firmou, která od roku 2004 působí na trhu v oblasti gastronomie a služeb. Závodní stravování zajišťujeme pro široký rozsah strávníků od ...