Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zápas zvratů. Kohouti dvakrát vedli, nakonec se radoval Litvínov

Sport

21.11.2014

Autor: rhe

Ani rychlý gól v první minutě či vedení 4:3 ve třetí třetině Olomouci nestačilo na bodový zisk. Favorit z Litvínova dokázal ztrestat chyby jinak skvěle hrajících Hanáků a odvezl si z bouřící plecharény tři body.

Olomoučtí Kohouti s gólem proti silnému Litvínovi vůbec neotáleli a už v 1. minutě otevřeli skóre, když nahození Skrbka tečoval za gólmana Francouze Dávid Buc. Litvínov byl v úvodních minutách jako zabržděný, avšak přečkal i půlminutovou přesilovku pět na tři. Navíc po pádu Majeského mířil sám na Vošvrdu Trávníček, avšak olomoucký brankář jej vychytal. V 8. minutě ale už bylo srovnáno, Litvínovští si poradili v rohu útočného pásma a Pavel Písařík poslal puk do branky. Obrat favorizovaný celek dokonal ve 14. minutě, od modré čáry se trefil Majdan a hosté šli do vedení. Litvínovu se dokonce podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se po zbytečném icingu vhazovalo před Vošvrdou a spolupráce Ručinského s Jánským přinesla 12 vteřin před pauzou třetí gól do domácí sítě.

Domácí hokejisty vývoj první třetiny nepoložil, zpět do hry se dostali ve 26. minutě, kontaktní gól zařídila bojovnost Kucharczyka a Dlouhého a následná střela Knotka pod břevno. Olomouc měla ve druhé třetině řadu šancí, nakonec se však opět urodilo až těsně před přestávkou. 8 vteřin před sirénou dorazil Houdkovu střelu Skrbek a utkání tak bylo před třetím dějstvím opět otevřené.
Hned na začátku třetí třetiny byl v jasné šanci faulován Martin Cibák a své trestné střílení zvládl nekompromisně – Hanáci vedli 4:3. Těsný náskok však Olomouci dlouho nevydržel, po chybě Vyrůbalíka unikl Jánský a prostřelil Vošvrdu. Další branku pro Litvínov přidal v přesilovce Hübl a domácí tak museli opět dotahovat. Litvínov si však vítězství dokázal pohlídat i při powerplay a odvezl si z Olomouce tři body.

"Mně se to nehodnotí moc dobře. První třetina nebyla od nás úplně ideální. Dostali jsme dva góly z předbrankového prostoru. Takové góly by se neměly stávat. Celý zápas jsme měli herně navrch, při přesilovkách Litvínova jsme měli trochu problémy. Ale jinak jsme utkání neodehráli vůbec špatně, měli jsme pohyb, ve hře pět na pět jsme byli aktivnější. Vyrovnání jsme ale dali zase úplně zadarmo. Jdeme dál, musíme se z chyb poučit," hodnotil zápas Jiří Dopita.

HC Olomouc4:5HC VERVA Litvínov
(1:3, 2:0, 1:2)
Branky:1. Buc (Skrbek, Matai), 26. Knotek (Dlouhý, Kucharczyk), 40. Skrbek (Houdek, Kucharczyk), 41. Cibák (TS) – 8. Písařík (Gerhát), 14. Majdan (Zeman), 20. Jánský (Ručinský), 44. Jánský (Hübl), 46. Hübl (Kubák, Pavlík)
Rozhodčí:Fraňo, Šindler – Lhotský, Svoboda
Vyloučení:6:9, navíc Vyrůbalík (OLO) 10 min.
Využití:1:1
V oslabení:0:0
Diváků:5122
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Trvaj) – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita
Sestava HC VERVA Litvínov:Francouz (Horák) – Frolo, Kubát, Pavlík, Pavelka, Baránek, Zeman, Kousalík – Jánský, Hübl, Ručinský – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Šrámek, Jurčík – Písařík, Hanzl, Gerhát. Trenér: Radim Rulík a Miloslav Hořava

rhe

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941