Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zastupitelstvo bude online, lidé ho budou moci sledovat v přímém přenosu na internetu

Zprávy z regionu

5.3.2015

Autor: jap

Zajímá vás, o čem se rokuje a hlasuje na zastupitelstvu, ale nemáte čas se veřejného jednání zúčastnit? Olomoucká radnice jde s dobou. V sále nechá nainstalovat kamery a mikrofony a zasedání bude přenášet online. Poprvé už 20. března.

Jednání zastupitelstva, které je ze zákona veřejné, bude v Olomouci ještě “veřejnější”. Aby se ho lidé mohli zúčastnit, nebudou už muset být v sále na Hynaisově ulici fyzicky přítomni. Bude jim stačit, zapnout si přímý přenos na webu města. “Všechno je nachystané 20. března. Aby mohl být ale přenos zahájen, musí to ještě odhlasovat sami zastupitelé. Vzhledem k tomu, že je to součást programu koalice a zároveň po tomto kroku volala i opozice, nečekáme, že by ke schválení nedošlo. bezprostředně po hlasování tak může být spuštěn testovací provoz,” sdělil primátor Antonín Staněk. Radnice za zkoušku zaplatí specializované formě devatenáct tisíc korun. “Pokud se systém osvědčí, příslušné zařízení zakoupíme a budeme pak systém provozovat sami,” upřesnil Staněk. Sál podle něj budou snímat hned tři pohyblivé kamery. “Budou napojeny na hlasovací systém. Pokud se tedy někdo přihlásí do diskuze, kamera ho automaticky zabere,” doplnil primátor. Jednání bude přenášeno v reálném čase, zpětně si ho pustit nepůjde. “Pokud bychom chtěli pořizovat záznam, bylo by to právně mnohem obtížnější. Touto cestou proto jít nechceme,” řekl Staněk a ubezpečil, že z každého jednání je k dispozici psaný zápis, který je taktéž zveřejněn na webu města.
O spuštění přenosu a způsobu, jak ho zobrazit, vás budeme včas informovat.

jap

Reklama

STK EURO-PROFICAR s.r.o

Katalog firem » Auto - moto » STK a emise

Poskytované služby: * technické prohlídky, evidenční kontroly motocyklů, osobních a nákladních vozidel do 3,5 t a jejich přívěsů * technické kontroly motocyklů, přívěsů, osobn...