Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Závod mistrovství ČR v biketrialu hostila Velká Bystřice, domácí získali sedm medailí

Sport

4.6.2013

Autor: amb

Třetí závod letošního seriálu mistrovství republiky v biketrialu hostil areál na Skalce ve Velké Bystřici. Celkem se sem sjelo 75 závodníků z Česka, ale i ze Slovenska. Prosadili se mezi nimi i borci pořádajícího Biketrial klubu Olomouc, kteří vybojovali celkem sedm cenných kovů, přičemž Matěj Popelka zlato v prestižní kategorii Junior.

Organizátor závodu, Biketrial klub Olomouc, připravil pro jezdce náročný závod, čemuž odpovídají i poměrně vysoké součty trestných bodů na výsledkové listině. "Závod byl obtížný, ale to je dobře, protože se jedná o nominaci na mistrovství světa," pochválil soutěž vedoucí české reprezentace Radim Kakáč. Start byl na Zámeckém náměstí, kde byly postaveny jednodušší sekce z umělých překážek. Ty náročnější čekaly na jezdce v lomu na Skalce a využívaly přírodních terénů v kombinaci s dřevěnými prvky.
V nejvyšší kategorii Elite se potvrdilo, že kromě fyzických dispozic je nedílnou součástí biketrialu i psychika jezdce. Náročnost tratí kromě jejich délky zvyšovalo i mokro, které v lomu přetrvávalo. Vítězem kategorie se stal David Herka (Hodonín) následovaný Martinem Kakáčem (Blansko) a Vojtěchem Křivou (Hamry nad Sázavou). V druhé mistrovské kategorii Junior si nenechal ujít šanci domácí Matěj Popelka, který vyhrál před Ondřejem Šenkem (Blansko) a slovenským jezdcem Samuelem Hlavatým.

Organizátorům přálo i počasí, navzdory nejistým předpovědím začalo v místě závodu pršet až při předávání posledních medailí vítězům. "Za počasí jsme určitě vděční, radost máme i z velké účasti v mládežnických a začátečnických kategoriích, mezi nimiž je spousta talentů s potenciálem uspět na světových soutěžích," těšilo ředitele závodu Radka Janku z olomouckého klubu. Úspěchem je podle něj i sedm medailí, které si ze závodu odnesli domácí jezdci - stříbrný byl Tomáš Valenta v Poussinech i Vendula Zapletalová ve Feminách, Olomoučtí kompletně obsadili stupně vítězů v Beginnerech C (Karel Šnábl první, Vít Zatloukal druhý a Vilém Zatloukal třetí) a na svém úplně prvním závodě skončil bronzový Vojtěch Koblížek v Beginnerech D.
Další soutěž seriálu čeká biketrialisty již tuto sobotu v Hamrech nad Sázavou.

amb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip