Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Závod v jízdě na tobogánu se blíží, zaregistrujte se co nejdříve

Zprávy z regionu

27.5.2015

Autor: barsi

Chcete to být vy, kdo letos pokoří stopatnáctimetrového hada a vyjezdí titul Hanácký rychlík? Tuto příležitost budete mít v sobotu 27. června v olomouckém aquaparku, kde se uskuteční v pořadí již třetí Hanácké mistrovství ve sjezdu na tobogánu. Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích, přičemž nejmladší závodníci mohou soutěžit už od čtyř let. Zájemci by se měli dopředu zaregistrovat, a to co nejdříve.

Hanácké mistrovství v jízdě na tobogánu letos nabídne divákům jak zábavný pestrý program, tak i nevšední podívanou na jednotlivé jízdy závodníků. Každý závodník bude mít nárok na zvýhodněný lístek, takže celodenní vstupenka jej bude stát jako pouhých 90 minut v Aquaparku. I letos se bude soutěžit o atraktivní ceny. "Každý vítěz ve své kategorii získá pohár, diplom a atraktivní ceny, které motivují ke zdravému pohybu. Jen jeden jediný se však pochlubí titulem Hanácký rychlík, kterým se stane absolutní vítěz závodu s nejrychlejším časem,“ popsala tisková mluvčí olomouckého aquaparku Karolína Opatřilová. Závodníci se budou snažit překonat rekord 18:85 sekund, který padl již před dvěma lety.

Všichni účastníci závodu by při sjezdu měli dbát daných pravidel. "Je povolena pouze jízda vsedě nohama napřed nebo vleže nohama napřed. Soutěžící si můžou obléct jakýkoli plavecký úbor, také jim dovolujeme různou úpravu plavek, například jejich zařezání," nastínil plavčík Filip Válek s tím, že závodníci se naopak nesmí vrhnout na tobogánovou dráhu s jakýmikoli pomůckami, jako jsou například destičky, nafukovací lehátka a další. Je také zakázáno popít před jízdou alkohol. "Na startu tak nebude chybět alkoholtester," dodal Válek.

Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích: 4 - 7 let (spolujízda s osobou starší osmnácti let let), 2. kategorie: 8 - 13 let, 3. kategorie: 14 - 17 let, 4. kategorie: 18 let a více. Zájemci by se měli registrovat předem na e-mailu aktivity@aqua-olomouc.cz, kde uvedou následující údaje: jméno a příjmení, datum narození číslo závodní kategorie. Sraz soutěžících všech kategorií pak proběhne v den mistrovství od půl deváté do desíti hodin na recepci Aquaparku. Netradiční klání odstartuje v jedenáct hodin a potrvá do čtyř hodin.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip