Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zdeněk Klesnil skončil. Za Sigmu neodehrál tolik zápasů, ale zapsal se nesmazatelně do modrobílých srdcí

Sport

26.7.2014

Autor: rhe

V páteční tiskové zprávě SK Sigma Olomouc o stavu kádru týden před startem sezóny se objevila smutná informace o tom, že ze zdravotních důvodů musel kariéru ukončit útočník Zdeněk Klesnil. V Sigmě si naposledy kopl před dvěma lety, odehrál v nejvyšší soutěži 23 zápasů, dal 7 branek.

23 zápasů není mnoho, přesto zanechal odchovanec Spartaku Hulín v sigmáckých srdcích nesmazatelnou stopu. Takového bojovníka se srdcem na dlani totiž Modrá lavina dlouho ve svém kádru neměla a otázka zní, kdy zase mít bude? Nezapomenutelné „Klesňovi“ pozápasové rozhovory v „Dohránu“ jsou součástí sigmácké videotéky každého fanouška. „Slunko sviňa.“ „S Košutem jsme dělali o sebe nosama, jak jsem to dělal s mamó,“ to jsou nezapomenutelné hlášky.
Trenér Uliční rád vsázel na útočné „gorily“, vysoký a silný Zdeněk Klesnil, rodák z Němčic u Hulína, tuto herní roli plnil dokonale. Souboje s "Hulínským kladivem" soupeře hodně boleli. Slávista Latka skončil s rozbitým nosem po hlavičkovém souboji. Michal Ordoš vzpomínal na tréninkové souboje s Klesnilem: „Jakoby do vás najel tank.“
Bohužel zraněné koleno nedovolilo Zdeňkovi dokázat v kariéře více. Nelze však zapomenout, že v roce 2012 pomohl Klesnil Sigmu zachránit a v předposledním duelu v Hradci Králové, kdy Sigma ještě neměla jistotu záchrany, nastoupil i se zraněním kolenem. Body se udělali, Modrá lavina už s Pohárem České pošty v kapse udělala skvělou sezónu.
O dva roky později měli Hanáci na hrotu dalšího vysokého útočníka, tentokrát Martina Doležala z Rajnochovic. Na podzim Sigmu držel hlavně on, v zimě z ní utekl za penězi do Jablonce, a Sigma i proto spadla po třiceti letech do druhé ligy. S fotbalovou kariérou lze naložit různě, klubismus se už dávno nenosí. Přesto, až bude jednou sigmácký fanoušek vykládat svému vnukovi o vítězství v poháru, určitě si bude pamatovat, kdo to byl Zdeněk Klesnil. Mít Sigma útočníka typu Klesnila na jaře, tak v loňské sezóně možná nespadla.
Nyní má v kádru Sigma další velký útočný talent. Tomáš Chorý (*1994), vysoký 197 cm už málem v Liberci Sigmu zachránil. Nyní má šanci pomalu nahlížet do kabiny do A-týmu a sbírat zkušenost. Jakým směrem se rodák z Citova v Sigmě vydá? Klesnilovým či Doležalovým?

Profil Zdeňka Klesnila
Pochází z Němčic u Hulína. V létě 2007 odešel ze Spartaku Hulín do Sigmy Olomouc. V 1. české lize debutoval v roce 2008 proti Jablonci. Stihl nastřádat 23 ligových startů a 6 branek. Jeho kariéru brzdila častá zranění. Kvůli posunutému obratli se zády a potíži se zadními stehenními svaly často nehrál. V sezoně 2011/12 se mu zdařil atypický počin: vstřelil góly ve čtyřech odlišných fotbalových soutěžích - v divizi, MSFL, českém poháru a v 1. lize.
Po třech sezonách šel do Opavy. V roce 2011 absolvoval návrat do Olomouce, hrál také za B-tým v divizním Šumperku. V sezóně 2011/2012 se prosadil do prvního týmu Sigmy a hlavně v jarní části sezóny pomohl v kádru Petra Uličného Sigmu zachránit, přestože měla po podzimu a odečtu za údajnou korupci jen sedm bodů. 5. května 2012 pak přispěl v Plzni po výhře nad Spartou Praha Sigmě Olomouc k zisku Českého poháru.
V létě 2013 měl jít hostovat do Bohemians 1905, nicméně pro zdravotní lapálie se vrátil do Olomouce. V červenci 2014 fotbalista s přezdívkou Kladivo ukončil ze zdravotních důvodů kariéru.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz