Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 20.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze Štítného ulice zmizí žulové kostky nejpozději za rok

Zprávy z regionu

4.8.2010

Autor: amb

Už několikrát byla její rekonstrukce převážně z finančních důvodů odložena. Po olomoucké ulici Štítného stále musejí řidiči jezdit přes hrbolatý povrch silnice tvořený ze žulových kostek. Vše by se ale mělo změnit nejpozději do podzimu příštího roku, kdy se má důležitá spojnice mezi centrem města a fakultní nemocnicí definitivně dočkat generální rekonstrukce za bezmála padesát milionů korun.

Opravy Štítného ulice budou opravdu důkladné: vedle nového asfaltového povrchu vozovky se počítá i s rekonstrukcí chodníků, vybudováním parkovacích zálivů, výměnou vodovodů, kanalizace, osvětlení či obnovou zeleně. "Součástí projektu je i přesazení tramvajových zastávek ve Wolkerově ulici tak, aby navazovaly na chystanou rekonstrukci hlavního pavilonu výstaviště Flora," konstatoval náměstek olomouckého primátora Martin Major.
Rekonstrukce Štítného ulice by podle nejnovějších plánů olomoucké radnice měla proběhnout v březnu až říjnu příštího roku. Tentokrát už definitivně. "Časově na ni navážou právě zmíněné práce na Floře, s nimiž už ale nesmíme otálet, pokud chceme dosáhnout na evropskou dotaci," prozradil Major. Zároveň s pracemi zadanými městem bude navíc společnost Dalkia ve stejné lokalitě rekonstruovat parovody. "A určitě nechceme, aby se na témže místě kopalo dvakrát těsně po sobě," zmínil náměstek primátora.
Soutěž na realizátora stavby by měla proběhnout během letošního podzimu. "Hodláme využít toho, že trh se stavebními zakázkami stále není zcela nasycen a nabízí proto investorům vcelku příjemné ceny. Ta u chystané rekonstrukce Štítného ulice činí podle projektové dokumentace 48 milionů včetně daně z přidané hodnoty, na základě předchozích zkušeností však věřím, že se nám ji podaří podstatně snížit," uzavřel Martin Major.

amb

Reklama

Český rozhlas Olomouc

Katalog firem » Služby » Rádia

Český rozhlas Olomouc je moderní veřejnoprávní rádio vysílající pro Olomoucký kraj. Každou hodinu uslyšíte na našich vlnách kvalitní a ověřené zpravodajství z okresu Jeseník, Šumperk...