Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky olomoucké policie

Krimi

9.4.2014

Autor: mb

Zlákalo ho cizí kolo, jenže si nevšiml, že ho sleduje ochranka. ● Kradlo se i v druhém případě, tentokrát padly za oběť dvě garáže. ● Řídit nesmí, ale hlavu si z toho nedělá.

Zlákalo ho cizí kolo, jenže si nevšiml, že ho sleduje ochranka

Včera začali olomoučtí policisté vyšetřovat případ třiatřicetiletého muže z Opavy, který se pokoušel v pondělí na třídě Kosmonautů v Olomouci ukrást kolo. Krátce před půl desátou ráno si svou kořist vyhlédl na pozemku jednoho z místních objektů. Přelezl plot a pokoušel se kolo ze stojanu ukrást. Při svém zapálení si ale nevšiml, že ho při tom někdo sleduje. Ostraha objektu zavolala na pomoc policii, která ho lapila a předvedla na policejní služebnu. Tak se ukázalo, že to není žádný nováček ve zlodějském řemesle. Nedávno byl totiž odsouzen a potrestám za majetkovou trestnou činnost ostravským okresním soudem. Teď je za svůj pokus o zcizení kola v hodnotě 4800 korun podezřelý z krádeže ve stadiu pokusu. Pokud mu bude prokázána vina, hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Kradlo se i v druhém případě, tentokrát padly za oběť dvě garáže

Někdy ve dnech od 30. března do 8. dubna se kdosi vloupal do dvou uzamčených garáží na Sladovní ulici v Olomouci. Na obou neznámý zloděj poničil vrata. Z jedné pak ukradl různé nářadí a sto kusů plastových hmoždinek, čímž majiteli způsobil škodu za 5 tisíc korun. Z druhé zase zmizela domácí pekárna, elektronika v počtu sedmi kusů od přehrávače až po videokamery a také dva cestovní kufry. Poškozené majitelce zůstala škoda za 37 tisíc korun. V případě dopadení hrozí neznámému až dvouletý pobyt za mřížemi.

Řídit nesmí, ale hlavu si z toho nedělá

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je aktuálně podezřelý dvaapadesátiletý muž z Olomoucka. Včera před devátou hodinou ráno ho kontrolovali policisté na rozcestí ulic Kozinova a Pivovarská ve Velké Bystřici. Projížděl tudy v peugeotu, vůbec mu ale při tom nevadilo, že má olomouckým okresním soudem zakázáno řízení všech motorových vozů až do června příštího roku. A tak měl nejen po projížďce, ale navíc si pěkně zavařil – čelí podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

mb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941