Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky olomoucké policie

Krimi

14.5.2015

Autor: roc jap

Policie hledá sprejera, za nápis na vagonu může jít sedět. ● Opilý řidič přistižen. ● Vydával se za opraváře i restaurátora.

Policie hledá sprejera, za nápis na vagonu může jít sedět

Opravdu velké plátno si zvolil sprejer, po němž nyní pase olomoucká policie. “Své výtvarné umění vyjádřil dosud neznámý pachatel někdy v době od úterka do středy na ulici Sibiřská, když stříbrnou barvou s různobarevnými okraji pomaloval pravou stranu odstavené a volně přístupné elektrické pantografické jednotky na koleji vlakového nádraží. Na vagón nasprejoval nápis o celkové rozloze dvanáct čtverečních metrů. Škoda byla vyčíslena na šest tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci mu nyní hrozí až jednoroční pobyt ve vězení,” popsala mluvčí policie Marie Štrbáková.

Opilý řidič přistižen

Včera po půlnoci zastavili policisté řidiče vozu Volkswagen Crafter na ulici Dolní Novosadská. “Při dechové zkoušce řidič nadýchal 1,38 promile alkoholu,” sdělila Štrbáková. I jemu hrozí reko vězení, tentokrát za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vydával se za opraváře i restaurátora

Závěrem jeden podvodník. “Třicetiletý muž z Olomouce v letech 2013 až 2014 přebral na několika místech v Olomouci peníze, které měl dle dohody použít na různé účely. Například se jednalo o provedení rekonstrukce domu, nákup materiálu nebo opravu vozidla. V roce 2014 mu také byl předán k renovaci starožitný nábytek v hodnotě padesát tisíc korun, který ani neopravil, ani nevrátil. K dnešnímu dni dosáhla výše škody 197 tisíc korun. Za přečin zpronevěra ho v případě prokázáni viny a odsouzení čeká trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let,” uzavřela výčet nejzávažnějších případů posledních dnů Marie Štrbáková.

roc jap

Reklama

AUTO PNEU TICHÝ

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

Pneuslužby pro osobní, dodávková, offroad vozidla, prodej pneu Barum, Continental, Pirelli, Michelin, Bridgestone, Firestone aj. vč. AL disků. 3D geometrie, testovací linka podvozků - brzdy, tlumi...