Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zemřel Ladislav Nicek, nestor českého zimního plavání

Zprávy z regionu

17.5.2011

Autor: Adolf Goebel ml.

Velice smutná událost v minulém týdnu zasáhla všechny otužilce a dálkové zimní plavce nejen z Olomoucka. Odešla významná a houževnatá osobnost, legenda, nestor otužilců a dálkových zimních plavců Ladislav Nicek. Bylo mu požehnaných 97 let.

Pan Ladislav Nicek se stal ve svém životě opravdovým mistrem a vzorem všech otužilců a dálkových zimních plavců. V mládí prodělal velice závažnou rakovinu střev, kterou mu doktoři dokázali odstranit, ale nedávali mu žádné velké naděje do budoucích let a dalšího života. Ladislav Nicek to ale nevzdal, intenzivně plaval v ledové vodě a nadále se otužoval. Jak sám prohlásil, tento pozitivní způsob k životu, ledová voda, která kromě blahodárného účinku na zdraví dokáže navodit i mimořádně dobrou psychickou náladu, mu pomohly dostat se zpět do plnohodnotného života.
I ve svém pokročilém věku si Ladislav Nicek držel skvělou kondici, výborný zdravotní stav a neuvěřitelně pozitivní přístup k životu. Byl až do posledních pár měsíců zcela samostatný a soběstačný. Za svůj život naplaval stovky kilometrů v ledové vodě. Vše vždy bravurně zvládal a dokonce i ve svých třiadevadesáti letech stále plavával trať 250 metrů. Později už tuto vzdálenost zkrátil na 100 metrů. Účastnil se pravidelně zahájení otužilecké sezony vždy první říjnovou neděli v Punkevních jeskyních na Macoše a závodů českého poháru v dálkovém zimním plavání, kde se všichni těšili z jeho přítomnosti. V Praze na Štěpána nikdy nechyběl a spousty diváků ho vždy vítaly a obdivovaly. Dával rozhovory do televizí a dalších médií, byl vždy naším vzorem a i on nás velice obdivoval, přál nám mnoho úspěchů, fandil tomuto sportu a všem lidem, kteří se věnují zimnímu plavání i jiným sportům.
S panem Ladislavem Nickem se přijedou kromě jeho rodiny, známých či kamarádů rozloučit i otužilci z celé České republiky, ale také další přátelé zimního plavání ze Slovenska, Polska, Německa, Anglie a Belgie. Ti všichni přijdou dát poslední sbohem možná nejstaršímu otužilci na světě.
Pohřeb a poslední rozloučení se uskuteční ve čtvrtek 19. května v 13:20 na hřbitově v Olomouci-Neředíně.

Adolf Goebel ml.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip