Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zítra se začíná bruslit na náměstí. Letos zadarmo a až do března

Zprávy z regionu

31.10.2011

Autor: kam

Bruslení v centru města zpestří Olomoučanům volné chvíle i letos. Již zítra se na Dolním náměstí v Olomouci otevře veřejné kluziště, na které na rozdíl od minulé sezóny mohou bruslaři vjet zcela zdarma. Kromě kluziště zítra přivítají první zákazníky i stánky s občerstvením a oblíbeným punčem.

Novinkou letošních vánočních trhů bude bruslení zdarma. "Podařilo se to díky dohodě s městem a jeho příspěvku na provoz," vysvětlil Petr Ilgner z pořádající obecně prospěšné společnosti Kulturní Olomouc, která stojí již druhý rok za organizací vánočních trhů ve městě. Ledová plocha zůstane otevřena až do konce února příštího roku.
Kromě kluziště se prvního listopadu otevřou v okolí sportoviště také první stánky s občerstvením a oblíbeným punčem. Praktickou novinkou je i to, že si lidé nemusejí zouvat brusle a ke stánkům i k toaletám dorazí po dřevěné podlaze i ve sportovní obuvi. Přístup k ledové ploše je bezbariérový, takže se ke kluzišti snáze dostanou invalidé. Návštěvníci si mohou uschovat věci do uzamykatelných skříněk. Během týdne se také spustí on-line webová kamera nad kluzištěm.

"Pro ty, kteří na bruslích stojí poprvé nebo mají od posledního zážitku na ledě mnohaletý odstup, nabízíme veřejnou školu, kterou povedou instruktoři z fakulty tělesné kultury olomoucké univerzity," upozornil Ilgner. Škola bruslení se zájemcům otevírá každou sobotu od 12:30 do 14:30 hodin. A na své si přijdou i sportovní nadšenci, kteří nemají vlastní vybavení. Brusle si mohou vypůjčit přímo na místě.
Ve všední dny dopoledne bude kluziště patřit žákům z olomouckých škol. V sobotu a v neděli jsou pak především pro děti připraveny soutěže. Během sezony chystají pořadatelé také karneval na ledě, „taneční“ večery nebo ukázky krasobruslení. Kluziště je otevřeno denně od 10:00 do 22:00 hodin.
Na obou hlavních olomouckých náměstích pod slavnostní výzdobou vyroste letos 84 stánků s vánočními výrobky, občerstvením, potravinami a punčem, dalších 18 stánků obsadí řemeslníci. Letošní trhy začnou ve čtvrtek 24. listopadu slavnostním rozsvícením stromu a potrvají do 23. prosince.
Podrobný program a další informace najdete na webových stránkách www.vanocnitrhy.eu a www.kluzisteolomouc.cz.

kam

Reklama

Levandulový statek Bezděkov

Katalog firem » Obchod » Farmářské a regionální prodejny

Levandulový statek Bezděkov najdete nedaleko Úsova. Na statku v Bezděkově se za podpory celé rodiny úspěšně hospodaří již dlouhou řádku let. I v současné době se snažíme jít ve šlép...