Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zloději neznají hranic: ukradli sudy piva, automat na žvýkačky, část střechy a troufli si i na kola od auta  

Krimi

9.9.2014

Autor: barsi

S krádežemi se na Olomoucku roztrhl v posledních dnech pytel a vypadá to, že zloději berou skutečně vše, co je. Mezi ukradenými věcmi se objevili i takové trumfy, jako je tucet sudů, automat na žvýkačky nebo střešní krytina. A to zdaleka není vše.

Nová hospoda už se rýsuje, vše potřebné si nakradl u konkurence

Restaurace v obci Náklo měla nepříliš vydařeného hosta, který lokál navštívil až po zavíračce. Bez zaplacení si odtud odnesl nejen finanční hotovost, ale také presovač značky Vibiena, automat na žvýkačky a hračky, cigarety různých značek, cukrovinky, alkohol, plazmový televizor značky Samsung, nafukovací dětský skákací hrad a kovová krbová kamna. V klidu ho nenechal ani jukebox, z kterého zmizela pokladnička s mincemi. A pro jistotu nevynechal ani tamní sklep, odkud si odnesl dvacet kovových pivních sudů o objemu 50 litrů s pivy různých značek. Celková škoda byla majitelem vyčíslena na 211 tisíc korun. Zloději hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

Rafinovaný pokus o krádež kol zloději nevyšel

Včera nad ránem se pokusil neznámý zloděj o krádež kol z osobního vozidla značky Škoda Octavia, které bylo zaparkované na jednom z parkovišť v Olomouci. Vozidlo zvedl na pravou stranu, v místech pro zvedák ho podložil dlažebními betonovými kostkami a z pravého předního kola odmontoval ze všech pěti šroubů plastové krytky. Ke krádeži litých kol s pneumatikami Hilfy ani k poškození vozidla však ani po tomto refainovaném zásahu naštěstí nedošlo.

Měď je stále v kurzu: z budovy zmizela kamna i střešní krytina

Během uplynulého týdne zmizelo z budovy v areálu firmy na ulici Pavlovická v Olomouci vybavení a část střechy. Neznámý pachatel poškodil okno a vnikl dovnitř, z budovy pak ukradl pět plechových radiátorů a tři elektrická akumulační kamna. Ze střechy pak zmizelo 120 metrů čtverečních hliníkové střešní krytiny a z volně přístupné jiné budovy dalších 150 metrů čtverečních totožné krytiny. Škoda byla pro společnost vyčíslena na 43 tisíc korun. Zloději hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky. v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

Během spánku přišli o horské kolo, křovinořez i starožitné šperky

Krušné ráno zažili v pondělí obyvatelé domu na ulici Přerovská v Olomouci. V průběhu noci se do jejich domu vloupal zloděj, který rozhodně nebyl troškař. Odnesl si horské jízdní kolo s cyklistickou přilbu, křovinořez, kabelku, fotoaparát, DVD přehrávač, finanční hotovost a starožitné šperky a jiné sběratelské předměty. Předběžná hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 150 tisíc korun. V případě dopadení zloděje a prokázáni viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip