Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zoo opraví rozhlednu. A ještě letos otevře další část safari - tentokrát je na řadě Afrika

Zprávy z regionu

24.2.2015

Autor: roc jap

Na padesát tisíc lidí se loni v zoo projelo nově otevřenou euroasijskou částí safari. Už letos by k měla přibýt i část africká. Zoo se ale chystá i na další projekty. Rekonstrukcí by měla letos projít například oblíbená vyhlídková věž.

Žirafy, přímorožci a další afričtí obyvatelé olomoucké zoo budou mít už brzy nové domovy. Zahrada chce letos otevřít druhou část safari věnovanou právě Africe. Umístěna bude v centrální části zoo u pavilonu žiraf. “Přilehlý výběh pro přímorožce jihoafrické projde přestavbou. Změní se oplocení, do nějž bude začleněna dřevěná vyhlídka pro návštěvníky. Součástí oplocení jsou dvě vjezdové brány, kterými bude do výběhu vjíždět safari vláček, a zpevněná komunikace pro vláček. Ve výběhu bude skupina pětatřiceti přímorožců a vznikne zde i travnatý výběh pro žirafy. Rozpočet na tuto etapu je skoro dva miliony korun,” uvedla mluvčí radnice Radka Štědrá. Celý projekt safari se skládá z pěti etap. “Jsou rozloženy do jednotlivých let a ve výsledku budou zahrnovat více než polovinu rozlohy zahrady,“ říká náměstek primátora Aleš Jakubec.

Letos se bude v zoologické zahradě také opravovat oblíbená vyhlídková věž. Rozhledna, postavená v roce 1974, byla naposledy rekonstruována v roce 1999 a nyní potřebuje další opravu. “Předpokládaný termín započetí prací duben 2015, oprava bude trvat asi měsíc. Podle nabídek stavebních firem by se měla cena opravy pohybovat do výše 400 tisíc korun. Zoo bude opravu věže hradit ze svého provozního rozpočtu,” prozradil Jakubec.

roc jap

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941