Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zora byla v Šale blízko bodů. Odjela však s prázdnou

Sport

22.9.2014

Autor: rhe

Házenkářky DHK ZORA Olomouc nastoupily v 1. kole interligy na půdě silné Šaly. S Duslem prohrály Hanačky třikrát v přípravě. V ostré soutěži byly blízko bodů, ještě deset minut před koncem prohrávaly jen o branku. V závěru se ale prosadila domácí Šala a Zora odjela po porážce 23:20 ze Slovenska bez bodu.

Házenkářky Olomouce v prvním interligovém kole sezóny zavítaly na palubovku Šaľy. I přes velkou bojovnost a kvalitní kolektivní výkon celého družstva nakonec ale odjely Hanačky ze Slovenska poraženy rozdílem tří branek.
O svém vítězství Šaľanky rozhodly v závěru zápasu, když ještě ve 42. minutě byl stav zápasu vyrovnaný (14:14). Deset mintu před závěrečnou sirénou snižovala Katarína Berová na 18:17 a šest minut před koncem Ivana Salašová na 20:18. Kanonýrka Slovanu Andrea Kertézsová zkušeně dokormidlovala své spoluhráčky k vítězství, neboť to byla právě ona, kdo v závěrečných minutách utkání proměnil rozhodující střelecké pokusy domácích házenkářek, a zajistila tak Šaľe úvodní dva body.
"Bylo to velice vyrovnané a bojovné utkání. Jsem rád, že se nám docela dařilo především v obraně. V útoku jsme měli hodně technických chyb, nedařila se nám ani střelba ze spojek. Jinak ústřední postavou Šaľy byla jednoznačně Kertézsová. Byla asi rozhodujícím elementem utkání. Jsem spokojený s tím, že z naší strany to byl týmový výkon. Všechny hráčky splnily, co jsme od nich čekali a jsem spokojený s předvedeným výkonem," řekl k zápasu v Šale trenér Olomouc Jan Bělka.
Ve 2. kole interligy se DHK ZORA Olomouc utká ve své hale v sobotu 27. záři od 17:30 s HC Zlín.

HK Slovan Duslo Šaľa - DHK ZORA Olomouc 23:21 (10:8)
Rozhodčí: M. Sivák, Oťapka (oba SR). Diváků: 500. 7m hody: 3/3 - 1/0. Vyloučení: 2 - 4. Sestava a branky DHK ZORA Olomouc: Olomouc: Dederlová, Rašková - Růžičková, Sovová, Hvostaľová, Berová 3, M. Salčáková, Dostálová 4, Severová 2, Kubáčková 2, Salašová 3, K. Salčáková 3, Ždánská, Gebre Selassie, Chrenková 4. Trenér: Jan Bělka.

Reklama

VINOTÉKA AUER´S CROSS

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Baloun, Cícha, Čapka, Fučík, Habřina, Hnanice, Krist, Pfeffer, Radocha, Réva Rakvice, Skoupil, Šalša, Thaya, Vinidi...