Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zora jede. Doma smetla Veselí a vrátila myšlenky na play-off

Sport

22.11.2014 aktualizováno 23.11.2014 10:23

Autor: rhe

Házenkářky DHK ZORA Olomouc mají vítěznou fazónu. Po sedmi kolech bez výhry slavily v pátek třetí výhru v řadě. Po Prešovu a Partizánskem si poradily i s moravským sokem z Veselí. Hanačky porazily Panenky z Veselí 30:24 a vrátily se do boje o první čtyřku mezi českými celky v interlize znamenající účast v play-off.

Házenkářky Veselí mohly v případě výhry poskočit mezi absolutní špičku průběžné tabulky, házenkářky Zory Olomouc ale byly proti. Hanačky se konečně rozkoukaly a kráčí od vítězství k vítězství. Do kabiny šla Zora s vedením 15:12.
"Chtěli jsme soupeře zaskočit osobní obranou na jejich rozehrávačku, abychom narušili souhru jejich spojek, a tahle obrana vydržela zhruba deset minut a hodně otupila ostří veselských spojek, pak se však soupeřky vzpamatovaly a začaly trápit Zoru dohrávkami na pivota na zkušenou Štětákovou. Takže jsme obranu změnili na ofenzivní agresivní 0:6, což se nám vyplatilo, velitelskou úlohu převzala Lucie Severová a záhy se k ní přidaly i její spoluhráčky, Lucie Rašková zavřela bránu a Veselí se začalo hodně trápit a nedokázalo si s naší obranou poradit," hodnotila defenzivní part Zory asistentka trenéra Lucie Fabíková.
"Úspěch v obraně nám dodal sebevědomí a začali jsme si věřit i vepředu. Vyráželi jsme do rychlých brejků, které zakončovala zejména křídla, Kristýna Salčáková, Vendula Fryčáková a Lucie Dostálová, postupný útok dirigovala Anička Gebre Selassie a společně s ní se dařilo i dalším spojkám - velmi agilně hrála Katarina Berová, Tereza Kubáčková a Ivana Salašová si rozdělily úkoly. "Saly" nebojácně proskakovala a získávala "sedmičky", Tereza Kubáčková je suverénně proměňovala a k tomu přidala i krásné střely z dálky, hlavně v druhém poločase, a výborný výkon i v útoku předváděla Lucie Severová, důležitým gólem v oslabení podržela svůj tým Kateřina Růžičková," hodnotila útok v první půli Fabíková.
Na začátku druhé půle už vedly Olomoučanky o čtyři branky a postupně svůj náskok zvýšily na osm gólů. V závěru Veselí manko mírně zkorigovalo, vítězství Zory ale bylo jednoznačné.
V utkání dala pět branek ze sedmiček Tereza Kubáčková, další dvě přidala ze hry, dařilo se křídlům Lucii Dostálové a Vendule Fryčákové.
"Po změně stran se nám podařilo pokračovat v nastolené hře,a i když se veselské spojky á hodně snažily nepříznivý stav změnit, tak se nám podařilo udržet si koncentraci, a náš náskok tak mohl narůstat. Velmi důležité bylo, že jsme hrály týmově, když nemohla jedna, zaskočila druhá, takže když se zranila výborně hrající Lucie Dostálová, naskočila Katarina Hvostalová a hned se zapsala do střelecké listiny, když nastoupila Míša Dederlová, tak nejen, že zlikvidovala Vargové sedmičku, ale přidala i další důležité zákroky, kterými podržela svůj tým. Všechny hráčky plnily své úkoly a hrály s obrovským nasazením a nadšením, což vedlo k zaslouženému vítězství," dodala k utkání Fabíková.
Vyrovnaný a bojovný výkon Zory opět znamenal plný bodový zisk a navnadil diváky na reprezentační zápasy, které se budou hrát ve Sportovní hale UP od pátku do neděle.
TVíce o reprezentačních duelech hraných v Olomouci

DHK Zora Olomouc30:24HC Veselí nad Moravou
(15:12)
Nejvíce branek:Kubáčková 7/5, Dostálová 5, Berová 3, Fryčáková 3, Severová 2, Růžičková 2/1, Salašová 2, Salčáková K. 2, Gebre Selassie 2, Hvostaľová 2 - Vargová 9/7, Jandásková 5, Šustková 4, Gajdošíková 4.
Rozhodčí:Točík, Zych.
Sedmimetrové hody:6/6 - 7/7.
Vyloučení:5 - 3.
Diváků:360.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip