Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zora začala přípravu. S novým asistentem Táborským a loučí se s Kristýnou Salčákovou

Sport

27.7.2015

Autor: rhe

V pátek 24. července v podvečer zahájily svou přípravu na novou sezonu i hráčky čtvrtého českého týmu, interligové soutěže minulé sezony - házenkářky DHK ZORA Olomouc. Trenér Jan Bělka přivítal při prvním tréninku v domácím prostředí celkem 17 hráček, mezi kterými nechybělo ani reprezentační křídlo Kristýna Salčáková, která v současné době řeší svůj přestup do zahraničí, měla by se stát hráčkou třetiligového francouzského týmu ve Štrasburku.

Volno dostala na první dny ještě trojice reprezentantek, které se vrátily minulý týden z Univerziády v Jižní Koreji (Kubáčková, Salašová a Gebre Selassie), čtyři hráčky (Kalová, Dostálová, Ždánská a Hurychová) se pro první trénink omluvily, zapojí se však už do dalších tréninků. Novou tváří v družstvu bude asistent trenéra, Vladan Táborský, který dosud vedl družstvo mužů STM Olomouc v 1. lize a vystřídá Lucii Fabíkovou, která se bude věnovat plně práci v RHC v olomouckém klubu.
V uplynulé sezoně naplnil olomoucký tým své ambice, když se protlačil do čtveřice elitních českých družstev a zahrál si play-off. Minulá sezona byla ve stadiu stabilizace kádru, i proto také ve složení družstva nedochází k nijak velkým změnám. Vedení klubu sází na osvědčený hráčský kádr, který bude opět o rok starší a zkušenější, nový svěží vítr by naopak měla do družstva přinést skupina mladých teenagerek S výjimkou vzpomínaného odchodu Kristýny Salčákové, je hráčský kádr družstva prakticky beze změn, nikdo další z družstva neodešel, naopak družstvo dále omladilo.

Z úspěšného týmu starších dorostenek, který získal svůj v řadě už třetí titul mistra ČR ve své kategorii, se do přípravy interligového týmu zapojila pětice hráček. Ke své sestře Vendule se po doléčení zranění po operaci zapojuje i Tereza Fryčáková, do boje o základní sestavu se zapojují dále Jarmila Trumpešová, Adriana Míšová a Markéta Hurychová, která ale bude nastávající sezonu hrát převážně v družstvu dorostenek. Škoda, že další dvě hráčky z mistrovského družstva dorostenek, které byly stejně jako předchozí děvčata také členkami juniorského týmu ČR - Lucie Zimová a Hana Kratochvílová, se do přípravy A týmu nezapojí, Zimová dává přednost studiu a bude hrát jen za B družstvo v 1. lize, Kratochvílová se vrací na Vysočinu, kde bude hrát v 1. lize za Sokol Velké Meziříčí. Mezi tuto skupinu hráček je možno započítat i Terezu Divílkovou (1997), jejíž hostování v klubu z mateřských Otrokovic bude pokračovat i v této sezoně.
Úplně novou hráčkou družstva by se měla stát další ze slovenských hráček v týmu, jednadvacetiletá spojka Valentýna Kapsová, juniorská reprezentantka Slovenska, která hrála v uplynulé sezoně v interligovém celku Slávie Partizánské (19 utkání a 17 branek). Ta přichází studovat na FTK UP v Olomouci. Slovenská enkláva v družstvu Zory se tak rozšíří na čtveřici hráček (Derzsiová, Berová, Hvostaľová a Kapsová).
Příprava družstva odstartovala v pátek 24. července do neděle v areálu klubu, kde proběhne také vstupní testování výkonnosti. Od pondělka 27. do pátku 31. července absolvuje družstvo soustředění - tradičně v Rapotíně a po návratu bude pokračovat až do konce měsíce v domácím prostředí dvou až třífázovou přípravou v areálu klubu - ve sportovní hale a na venkovních hřištích a v posilovně.
Před zahájením mistrovských bojů, bude družstvo hrát na několika turnajích. První turnaj 7. a 8. srpna v Trenčíně (Šaľa, Prešov, Poruba), 22. a 23. srpna v Šaľe (Šaľa, Prešov, Veselí) a 29. - 30. srpna v Olomouci tradiční turnaj Pohár míru za účasti: litevského mistra Žalgiris Kaunas, McDonald W.- Neustadt, Šaľa). Mimo uvedených turnajů sehrají děvčata samozřejmě řadu dalších přípravných utkání doma i na hřištích soupeřů. První přípravné utkání v domácím prostředí by se mělo odehrát v pátek 14. srpna 2015 v 18:00 hod.
K prvním dvěma tkáním nové sezony interligové soutěže pojedou Hanačky na východ Slovenska, nejprve v prvním kole 5. Září na Zemplín kde nastoupí proti Iuventě Michalovce a o týden později 12. září budou hrát na Šariši proti domácími Bemacu Prešov.

Hráčský kádr DHK ZORA Olomouc
Brankařky: Michaela Dederlová, Lucie Rašková, Eleonóra Derzsiová
Spojky: Kateřina Růžičková, Katarína Berová, Terezie Kubáčková, Anna Gebre Selassie, Ivana Salašová, Nikola Jansová, Valentína Kapsová, Tereza Divílková, Jarmila Trumpešová, Markéta Hurychová
Pivoti: Lucie Severová, Jana Kalová, Klára Sovová, Adriana Míšová
Křídla: Lucie Dostálová, Katarína Hvostaľová, Martina Salčáková, Vendula Fryčáková, Tereza Fryčáková, Michaela Ždánská
Trenéř: Jan Bělka a Vladan Táborský

Reklama

Neo Beauty clinic

Katalog firem » Zdravotnictví

Privátní pracoviště estetické medicíny a dermatologie, která se soustředí na miniinvazivní zákroky, které vám pomohou cítit se sebevědomě a atraktivně.