Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zvolte sedm divů kraje, za Olomouc soutěží vlakové nádraží, zoologická zahrada nebo Arionova kašna

Zprávy z regionu

3.10.2015

Autor: barsi

Od začátku října budete mít příležitost hlasovat v třetím ročníku ankety 7 divů Olomouckého kraje. Občané v ní vybírají z 21 nominovaných zajímavostí., zahrnující jak historické památky, tak například přírodní zajímavosti nebo technické stavby. Nejstaršího a nejmladšího adepta na titul Největší div Olomouckého kraje přitom dělí tří tisíc let.

Jedním z nominovaných je také hlavní vlakové nádraží v Olomouci.  Jedním z nominovaných je také hlavní vlakové nádraží v Olomouci. Foto: Archiv organizátora soutěže

Hlasování v anketě 7 divů Olomouckého kraje poběží celý říjen a listopad. Výsledky chtějí organizátoři vyhlásit ještě do konce roku, průběžné pořadí však budete moci sledovat zde. Vítězem se stane některá z pamětihodností nacházejících se na Olomoucku, Prostějovsku, Přerovsku Šumpersku a Jesenicku. Nominace proběhly na jaře. "Nejvíce tipů nám zaslali samotní starostové obcí v regionu. Ti nás upozornili například na tančírnu v Račím údolí u Javorníku, která je unikátní památkou," říká produkční ankety Ivo Heger.

Nejstarším uchazečem o titul Největší div Olomouckého kraje je pravěké hradisko Obersko na Šumpersku vybudovaní asi tisíc let před naším letopočtem. Nejmladším je letos dokončená největší tesařská sekera na světě stojící před zámkem v Konici. Organizátoři do hlasování zařadili také prameny Odry ležící ve vojenském prostoru Libavá a střešní zahrady v Lipníku nad Bečvou. Město Olomouc zastupují hned tři kandidáti: zoologická zahrada, hlavní nádraží nebo Arionova kašna.

Hlasování v anketě probíhá na adrese www.7divukraje.cz. Potvrzení každého hlasu probíhá prostřednictvím e-mailu a pomocí jedné schránky elektronické pošty se dá hlasovat pouze jednou. To minimalizuje riziko manipulace s pořadím.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941