Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc má konečně kemp. Resort Krásná Morava
 v Hejčíně otevřel, podívejte se

Zprávy z regionu

13.6.2015

Autor: Jan Procházka

Přijet do Olomouce s karavanem a najít tu zázemí? Nebo třeba na divoko se stanem? Až do včerejška věc nemožná. Přestože se o vzniku kempu léta mluvilo, k činům bylo daleko. Teď je dluh smazán. Není to ovšem zásluha politiků, ale podnikavých lidí se vztahem k přírodě. Resort Krásná Morava nabídne nejen služby klasického kempu, ale také příjemné prostředí pro rekreaci Olomoučanů. Lidé sem mohou vyrazit nejen na pivko, mohou si tu třeba rozdělat oheň a opéct špekáček. Kemp se nachází na břehu Mlýnského potoka v Hejčíně. Pěšky to do něj z centra trvá asi patnáct minut.

Resort Krásná Morava, jak se kemp jmenuje, otevřel v pátek 12. června. Strategická poloha na břehu řeky ho otevírá vodákům, blízkost cyklostezky z něj zase dělá ideální místo k odpočinku pro cyklisty či bruslaře a vzdálenost od centra je zase přitažlivá pro turisty, kteří se v něm ubytují. "Teď jsme na začátku. Otevíráme, ale pořád je kam se rozvíjet, zbývá toho ještě hodně vybudovat. Ale už je tu prostor pro stany, pro karavany a hlavně tu je fungující zázemí: toalety, sprchy a bufet," vyjmenoval Jaromír Zavřel ze sdružení Krásná Morava, které kemp vybudovalo. Za vlastní, což je v době, kdy se dotace čerpají téměř na vše, unikát.

Kemp nebude sloužit jen turistům: provozovatelé doufají, že si do něj najdou cestu i Olomoučané. V rámci kempu má totiž kromě hospůdky vzniknout i jakási party zóna. “Bude tam několik ohnišť. Zájemci si u nás objednají termín a dostanou takový barbecue balíček: ohniště, gril, posezení, nějaké maso, pivo, špekáčky… Všechno připravíme my. Prostě ideál, nemusíte se o nic starat, jen přijdete a užíváte si,” nastiňuje svou představu Jaromír Zavřel. O tom, co všechno kemp chystá jsme psali už v přechozím článku.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip