Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sháníte vánoční dárky na poslední chvíli?

Tipy a názory

19.12.2016

Autor: Barbora Mrkvová

Do Štědrého dne zbývá necelý týden a ruku na srdce, máte už nakoupené dárky pro všechny? Ač si každý rok říkáte, že příště už určitě vyberete dárky s předstihem a dáte si záležet, aby vaše nápady byly vskutku originální, zase to neklaplo. Ale nebojte se, nejste v tom sami. Stejně jako každý rok i letos jsme tu i my, abychom vám ušetřili nervy a doporučili ty nejvhodnější dárky pro vaše příbuzné i kamarády.

Nechte se inspirovat našimi tipy Nechte se inspirovat našimi tipy Foto: Archiv redakce

Dárkový poukaz potěší každého

Lámete si nad výběrem dárku hlavu a nevíte, co by vašim blízkým udělalo radost? Pokud vaši příbuzní chodí rádi do divadla, do kina, rádi se nechají hýčkat nebo si třeba potrpí na dobré jídlo, máte vyhráno. Zabalte jim pod stromeček dárkový šek. Vouchery nabízí snad každá společnost a vybrat si můžete v přehledu dárkových poukazů, který jsme vám v listopadu přinesli. Můžete se rozhodnout, zda své nejbližší potěšíte divadelním předplatným, volnými vstupenkami do kina, do aquaparku nebo třeba na virtuální realitu. Nechybí však ani nabídka bohatých gastronomických služeb nebo poukazy na masáže, do solária či na nákup parfémů.

Foto: Divadlo na Šantovce

Pro ty nejmenší…

Nejjednodušší kategorií se na první pohled zdají být děti, které Ježíškovi na rovinu napíší, co by si přály pod vánočním stromečkem objevit. Bohužel však i ony často kromě své vysněné hračky očekávají i nějaké to překvapení od Ježíška. První věc, co každému přistane na mysli, pokud se jedná o dárek pro dítě, jsou jednoznačně hračky. Pokud nejste příznivci těch plastových Made in China, doporučujeme vám příjemný obchůdek Pinocchio s českými dřevěnými hračkami, který se nachází kousek od Prioru v Úzké ulici. Najdete zde například krásný domeček pro panenky či sadu pro nákup, ale i dřevěné nářadí, auta, mašinky a letadla.

Foto: Ondřej Hlaváček
Foto: Ondřej Hlaváček

Dětem však pod stromeček můžete nadělit nejen hračky. Pokud chcete působit trošku výchovně, zavítejte do knihkupectví KOSMAS a podarujte knihu. Jistě potěšíte oblíbenou dětskou klasikou Babička drsňačka. V humorné knížce se vypráví příběh o předsudcích a toleranci, o překvapivých odhaleních a jedné šíleně troufalé loupeži. Máte rádi historii? Vydejte se se svými dětmi na dobrodružnou cestu společně s Marcem Polem, Kryštofem Kolumbem, ale i s dalšími objeviteli a dobrodruhy. Obrázky z dějin zeměpisných objevů (a výletů) vás pobaví hravým, humorným a zároveň výstižným zpracováním. Prožijete dobrodružství na strastiplných cestách, znovuobjevíte Ameriku nebo se zasmějete u zprvu neslavné kapitoly balonového létání u nás. Ilustrovaná knížka Je to pravda, tygříku? vypráví příběh o malém tygrovi, který se domnívá, že se mu hroutí celý svět: rodiče ho nemají rádi, kamarádi ho opustili a život je nespravedlivý. Moudrá želva mu položí čtyři otázky – a všechno se změní. Tygřík přijde na to, že všechny jeho problémy nezpůsobují vnější věci, ale jeho myšlenky, způsob, jakým o věcech přemýšlí, a jakmile si začne klást ty správné otázky, život je znovu nádherný. Příběh malého tygříka obsahuje mocné poselství, které dokáže změnit život nejen dětem. Dětem se bude líbit i kniha Kam chodí kosmonauti na záchod?, ve které se dozvíte odpovědi na otázky, jestli má stonožka opravdu sto nohou? Proč to nebolí, když se necháme ostříhat? A jak se déšť dostane do oblak?

Foto: KOSMAS
Foto: KOSMAS
Foto: KOSMAS
Foto: KOSMAS

Darujte nevšední zážitek

Splňte mužské části rodiny jejich klukovský sen a darujte jim jízdu v italském či japonském supersportu v celkové hodnotě přesahující 10 milionů korun. Sportdrive.cz nabízí na výběr Ferrari F430, Lamborghini Gallardo nebo Nissan GT-R. Své blízké můžete potěšit i vyhlídkovým letem vrtulníkem. Trasu a délku letu si můžete určit sami nebo využít okruhů nad nejzajímavějšími místy po okolí, které společnost nabízí. Vyhlídkové lety vrtulníkem jsou skvělé pro ty, kteří touží vidět svět z ptačí perspektivy. Obdarovaný může letět s pilotem sám nebo vzít na palubu svého partnera či přátele. Dopřejte svým blízkým nezapomenutelný a přitom velice bezpečný zážitek na celý život.

Foto: Jan Procházka

Tipy (nejen) pro manželky, maminky, tchýně i babičky

Pokud chcete udělat radost své manželce nebo přítelkyni, zkuste vsadit především na jedinečnost, nevšední zážitek a originalitu. Pokud si přeje nějaký dar do domácnosti, vyjděte jí klidně vstříc. Zkuste nakouknout do obchodu Maxi design v druhém patře Galerie Šantovka, kde najdete praktické věci, ale v originálním provedení, které pobaví nejen vaši ženu, ale i vaše hosty.

Foto: Facebook maxidesign.cz
Foto: Facebook maxidesign.cz

Další věc, kterou ženě vám blízké můžete udělat radost, je kvalitní parfém. I tady to však může být sázka do loterie a je lepší zjistit, zda dává přednost kořeněným vůním, sladším nebo svěžím citrusovým. Pokud si s výběrem nevíte rady, můžete o pomoc požádat personál, a nebo pokud nechcete riskovat, že vyberete špatně, můžete jednoduše darovat poukaz. Pro nákup doporučujeme zvolit třeba parfumerii INCANTO, nabídka je tu opravdu bohatá... 

Mamince či babičce kromě tradiční kosmetické sady můžete letos darovat i pohodlí. Prodejna Monad Mobilia nabízí kromě italského nábytku, doplňků a vychytávek do domácnosti i kvalitní deky. Jemné a měkké přikrývky ocení v zimních měsících každá žena. 

Foto: Monad Mobilia
Foto: Monad Mobilia

Něco pro pány

Jestli vybíráte dárek sportovci, pak by se mu mohla líbit koloběžka z Ride On. Momentálně je to poměrně hodně oblíbená záležitost nejen mezi mladými. Milovníky hudby jistě potěšíte nějakými kvalitními sluchátky, hudebními přehrávači, a pokud si potrpí na klasiku, tak je pod stromečkem jistě nadchne i gramofon. Spotřební kvalitní elektroniku můžete vybírat v prodejně HiFi Safír.

Foto: RideOn
Foto: HiFi Safir

Pokud je váš tatínek či dědeček vášnivým čtenářem, darujte mu knihu. Ta totiž generaci, která nevyrostla na mobilních telefonech a tabletech, zaručeně potěší. Když víte, co je jeho velkým koníčkem a co si s radostí jedním dechem přečte, máte vyhráno. Opět doporučujeme navštívit knihkupectví KOSMAS.

Který muž by neholdoval hořkému zlatavému moku? Nejen pivním fajnšmekrům by se pod stromečkem mohl líbit poukaz na Kurz vaření piva v Pivovárku Melichárek. V rámci pivní školy se zájemci dozví postup výroby piva, jeho historii, sami se aktivně zapojí do jeho výroby a samozřejmě nebude chybět ani ochutnávka.

Foto: Jan Procházka

Své nejbližší můžete potěšit i originálním dárkem v podobě vstupenky na jeden z jarních koncertů, které pořádá U-Klub. A že je z čeho vybírat! Osmého února tady vstoupí Radůza, osmého března Jelen, třináctého března se těšte na cestovatelskou show-comedy Ladislava Zibury, devětadvacátého března Horkýže slíže a šestého dubna Visací zámek + SPS. 

Ať už dárek vyberete jakýkoliv, nezapomeňte ho kupovat hlavně s láskou a s pocitem, že obdarovávanému chcete dát něco od srdce. Je jedno, jestli to bude poukaz do kosmetického studia, kniha, nový parfém, nebo pletené ponožky. Podstatné je, že jste to vybírali s láskou. Vždyť o to jde o Vánocích především... 

Krásné a pohodové svátky! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová