Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rekonstrukce ulice 8. května se odkládá. Nejméně o pět let

Zprávy z regionu

30.3.2011

Autor: amb

Spolu se soukromým investorem, který hodlá proměnit budovu Prioru v historickém centru Olomouc na moderní nákupní Galerii Moritz, plánovala olomoucká radnice zároveň rekonstruovat i přilehlou ulici 8. května. Tyto plány ale nyní vedení města mění a rekonstrukce ulice s tramvajovou tratí posouvá nejméně o pět let.

"Rozhodli jsme se, že se nyní budeme soustředit na blížící se velkou rekonstrukci Dolního náměstí," uvedl primátor Olomouce Martin Novotný. "K ulici 8. května se vrátíme, ale až s rozumným odstupem po chystané přestavbě Prioru. Není možné, abychom soukromému investorovi, který do nového obchodního centra investuje hodně prostředků, rozkopali jeho okolí bezprostředně poté. Rekonstrukci ulice 8. května tak vidíme zhruba na roky 2016 až 2017," vysvětlil Novotný.
Průtahy však trápí i samotnou přestavbu Prioru na Galerii Moritz (více o ní čtěte zde). Rekonstruovat se mělo původně už vloni na jaře, potom letos. Nyní projekt brzdí námitky a připomínky kritiků z řad veřejnosti, kvůli kterým se stavební práce rozběhnou možná až příští rok. "V každém případě chceme rekonstrukci Prioru koordinovat s našimi stavebními aktivitami v ulicích 28. října a Úzká. Dojde zde k předláždění a obnově inženýrských sítí. Totéž čeká i prostranství před chrámem svatého Mořice," informoval primátor.

amb

Reklama

PATRIOT reality

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Jsme realitní kancelář, která již 22 let poskytuje služby Vám, našim klientům a za tuto jsme stejně jako vy, vyrostli. Zajišťujeme v oblasti realit vše, zprostředkujeme prodej i pron...