Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Silo Tower je dokončena, v nové administrativní budově se už pracuje

Zprávy z regionu

5.6.2014

Autor: Barbora Sísová

Nová administrativní budova Silo Tower v Litovelské ulici už prošla oficiální kolaudací a v některých kancelářích už se pilně pracuje. Výstavba pěti pater na silu trvala více než rok a stála 45 milionů bez DPH. Díky prosklené fasádě je ze všech pater nádherný výhled na celé historické centrum Olomouce, v posledním patnáctém patře je navíc rozsáhlá teráska.

Kancelářské prostory jsou umístěny v prosklené části budovy ve výšce jedenáctého až patnáctého podlaží. Podle slov manažerky projektu Kateřiny Išerové ze společnosti Hopr Group, která je vlastníkem projektu, jsou dvě patra kanceláří plně obsazena a o zbytek je také velký zájem. Lákadlem je právě nádherný výhled i to, že je lokalita v blízkosti centra. Ojedinělý projekt, ke kterému byla využita konstrukce starého sila, připravila Blanka Zlamalová ze studia Zlamal. "Do původního patra nebylo příliš zasahováno, pouze se o trochu snížila jeho výška tak, aby mohla vzniknout přístavba pěti pater. Stávající budova tedy zůstala, kolem ní a nad ní však vznikla budova nová, která je přinejhorším schopná stát i v případě, když by staré silo spadlo," říká Išerová a dodává, že něčeho takového se však rozhodně nemusíme obávat. Administrativní budova měří 40,5 metrů, polovinu z toho tvoří staré silo.

Pokud si chcete vychutnat jedinečný výhled na centrum města, máte poslední příležitost právě tuto sobotu, kdy budou veřejnosti zpřístupněny olomoucké výškové budovy. Poté už se budou moci výhledem kochat pouze pracovníci jednotlivých kanceláří.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Vizážistka, stylistka - Dita Doležalová

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

Zvolení stylu líčení, poradenství v oblasti účesů, oblékání, celková image, kosmetické poradenství, líčení na oslavy, svatby, pro profi modelky na Book atp. 15 let praxe.