Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kde si užít poslední letní víkend? Na loučení s létem, oslavě maršála Radeckého i v nočním aquaparku  

Tipy a názory

28.8.2015

Autor: Barbora Sísová

Poslední prázdninový víkend klepe na dveře a předpověď počasí je podle rosniček více než slibná. Ve městě a okolí vás čeká nejen nejrůznější loučení s prázdninami, ale třeba také noční akce, jako je koupání pod hvězdami či hradozámecká noc ve Šternberku. Užít si můžete také open air koncerty na Korunní pevnůstce nebo v Příkazích.

Tipy na víkend z našeho Přehledu akcí

pátek, sobota / Oslava maršála Radeckého / Horní náměstí, chrám svatého Mořice
pátek / 21:00 / Koncert skupiny Dva / Kino Hoblina
pátek, sobota / End of summer / Korunní pevnůstka  
sobota / 9:30-18:30 / Empírové tancování v Olomouci / U-klub
sobota / 10:00-17:00 / Lázeňský den zdraví / Lázně Slatinice
sobota / od 17:00 / Horečka sobotní noci / Příkazy, areál hřiště
sobota / 18:00-23:00 / Hradozámecká noc / Hrad Šternberk
sobota / 21:00-24:00 / Koupání pod hvězdami / Aquapark Olomouc
sobota / 21:15 / Koncert Trio Aperto dechové trio / Renesanční lodžie radnice

Pro děti
sobota / od 11:00 / Rozloučení s prázdninami v Zoo Olomouc / Zoo Olomouc
sobota / po celý den / Rozloučení s prázdninami / Přírodní koupaliště Poděbrady
neděle / od 15:00 / Rozlučka s létem / Kino Hoblina
neděle / od 15:00 / Tančíme a zpíváme s Míšou / Hrad Šternberk
pondělí / 11:00-16:00/ Den rekordů / Aquapark Olomouc

Dvoudenní oslavy maršála Radeckého vypuknou už v pátek večer, sám maršál přijede na náměstí v sobotu. Dvoudenní oslavy maršála Radeckého vypuknou už v pátek večer, sám maršál přijede na náměstí v sobotu. Foto: Jan Procházka

Co si pro vás připravil poslední prázdninový víkend? Především spoustu akcí pro děti, které už v úterý opět zasednou do školních lavic. Na své si však přijdou i dospělí, ti mohou využít teplého počasí a téměř naposledy si užít akce spjaté s letní atmosférou a letním počasím. Máte rádi hudbu a fesťáky? Pak můžete vyrazit na Korunní pevnůstku, kde vás čeká dvoudenní hudební festival End of summer, na kterém v pátek vystoupí Lucie Bílá s Arakainem, v sobotu se můžete těšit na O5 a Radeček, skupinu Jelen nebo UDG. Pokud jste spíše na komornější akce, pak se vydejte do Příkazů, kde v sobotu proběhne Horečka sobotní noci. Na vlastní uši si zde můžete poslechnout řadu olomouckých i pražských kapel v čele s Prague conspiracy. A poslední doporučení z hudebních bonbónků – skupina Dva, která vystoupí v sobotu v Kině Hoblina.

Pokud si chcete vychutnat kouzlo letní noci, pak si můžete vybrat hned z několika akcí – v sobotu v olomouckém aquaparku proběhne tradiční koupání pod hvězdami. Můžete si tu romanticky zaplavat pod rozzářeným nebem. Koupání vám navíc zpříjemní masáže dlaní a chodidel zdarma nebo saunové ceremoniály. Ve stejný den se po celé republice koná akce s názvem hradozámecká noc. V blízkém okolí se bude konat například na hradě Bouzov, kde se bude v letním kině od 20:30 promítat pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci, která tu vznikla v roce 1987. O kousek blíž je hrad Šternberk, kde budou probíhat od 18:00 do 22:00 večerní prohlídky pro veřejnost.

Stejně jako každý rok i letos patří poslední srpnový víkend oslavám maršála Radeckého, který osobně přijede na Horní náměstí v sobotu dopoledne. Program však odstartuje už v pátek. A těšit se můžete na vojenskou hudbu i ohňostroj. Podívejte se, co všechno vás čeká.     

Poslední srpnovou sobotu se ve Slatinicích koná v pořadí již druhý Lázeňský den zdraví. Od 10 hodin tu budou probíhat ukázky jógy, cvičení s kruhy a flexi-bary či chůze s Nordic walkingovými holemi. Do těchto aktivit se mohou zapojit všichni návštěvníci bez rozdílu věku a fyzických schopností.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip