Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zemětřesení na šternberské radnici:  končí starosta i první místostarosta

Zprávy z regionu

25.1.2012

Autor: Adam Fritscher

S prakticky novým vedením bude ode dneška fungovat šternberská radnice. Na mimořádném zasedání městského zastupitelstva se podle předem ohlášeného rozhodnutí vzdal postu prvního místostarosty Jiří Zemánek (ČSSD) a vzápětí rezignoval na funkci starosty Jaromír Sedlák (ODS). Novým starostou se stal Stanislav Orság (ODS) a místostarostou Michal Oborný (ČSSD).

Dosavadní místostarosta Zemánek ohlásil konec ve své funkci již několik týdnů před zasedáním přelomového zastupitelstva (více o tom čtěte zde). "Bylo to dlouhé vnitřní rozhodování. Po svém zvolení do poslanecké sněmovny jsem byl optimistou v tom, že se obě funkce dají zvládnout zaráz. Postupně jsem ale přišel na to, že tím trpí moje rodina, ale málem jsem byl nucen vzdát se i svého největšího koníčku, kterým je práce pro olomoucký a šternberský volejbal," vysvětlil motivy svého kroku Zemánek. "Děkuji všem svým spolupracovníkům i mé rodině za trpělivost. Doufám, že za těch jedenáct let ve funkci jsem pro město něco udělal a že za mnou nějaká práce zůstala," uzavřel svou místostarostenskou éru Jiří Zemánek.

Ihned po jeho vystoupení se mikrofonu ujal i první muž šternberské radnice Jaromír Sedlák. "Krok, k němuž přistoupil pan místostarosta, spustil další lavinu jednání uvnitř koalice. Na jejich základě jsem, i když mě to stálo hodně vnitřních sil, připravil papír, na kterém se vzdávám funkce starosty. Jsem nesmírně rád za těch více než pět let, které jsem strávil v čele města Šternberka, a jsem přesvědčen, že to byly úspěšné roky. První zvolení před pěti lety přitom pro mě bylo trochu překvapivé, vždyť jsem se stal starostou až ze čtrnáctého místa kandidátky," připomněl Sedlák.

Novým starostou byl poté v tajné volbě osmnácti hlasy z 21 možných zvolen Sedlákův spolustraník, pětatřicetiletý Stanislav Orság. "Děkuji kolegům za ve mě vloženou důvěru. Doufám, že v koalici budeme pracovat i nadále a vydržíme až do konce volebního období," uvedl nový starosta.
Zemánka na postu místostarosty nahradil rovněž sociální demokrat, podnikatel Michal Oborný, jenž získal sedmnáct hlasů. "Mandátu si velmi vážím a vnímám jej jako velice zastupující. Vím, že nahradit ve funkci tak zkušeného politika, jako je Jiří Zemánek, nebude jednoduché, a počítám, že směr, kterým se vydám, bude hodně podobný," slíbil Oborný.
Dosavadní čelní představitelé města Sedlák a Zemánek budou zasedat v radě jako její neuvolnění členové i nadále.

Adam Fritscher

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip