Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkendová pozvánka? Nabízí Babí léto, zoo s Elfíkem, LiStOVání, Jaroslava Uhlíře a otevře Dům přírody

Tipy a názory

19.9.2014

Autor: Martina Burýšková, barsi

Víkend už má svůj program jasně naplánovaný, a co vy? Ještě nevíte co podniknout? V tom případě pro vás máme doporučení na ty nejzajímavější akce víkendových dní. V sobotu se na Sluňákově uskuteční Ořechový den a otevře se Dům přírody Litovelského Pomoraví plný komentovaných prohlídek nových výtvorů v doprovodu autorů. Dočkáme se také Babího léta, výpravy s Elfíkem do zoo, dětského LiStOVání, zpívání s Jaroslavem Uhlířem a své brány otevře též ráj pro všechny chovatele Aquatera Olomouc.

Už tento víkend se otvírá unikátní Dům přírody

Pokud chcete se svými dětmi o víkendu vyrazit raději do přírody, máme pro vás zajímavou nabídku. V okolí centra ekologických aktivit Sluňákov v Horce nad Moravou vznikla unikátní expozice o přírodě nazvaná Dům přírody. Ta se poprvé představí veřejnosti v sobotu 20. září, od 9:30 do 17 hodin. V areálu najdete spoustu zajímavých staveb, které v sobě snoubí umění a přírodu - Lesní chrám Miloše Fekara, Rajskou zahradu Františka Skály či monumentální Sluneční horu Miloše Šejna. Slavnostního otevření se osobně zúčastní také samotní autoři unikátních děl, kteří budou provádět také komentované prohlídky areálu. Sraz účastníků je u vchodu do Sluňákova v 10.00, 11.30, 13.00 a ve 14.30. Pokud nemáte zájem o komentovanou prohlídku, můžete si areál kdykoliv projít sami. Připraven je také bohatý doprovodný program – Ořechový den, který nabídne jarmark i dobroty z ořechů. Takže se rozhodně máte na co těšit. Bližší informce hledejte v našem kalendáři akcí. A pokud se chcete podívat, jak to vypadá vevnitř, nahlédněte do naší fotogalerie.

Vychutnejte si romskou kulturu i folklor přímo před bazilikou

Před bazilikou na Svatém Kopečku to v sobotu pořádně ožije. Uskuteční se zde šestnáctá romská pouť, která bude přesycena temperamentem. Po průvodu a mši svaté čeká na všechny přítomné, asi od 12:30 hodin,bohatý program v areálu za bazilikou. Moderovat ho bude Robert Sutorý. Na pódiu se mimo jiné představí několik hudebních a tanečních romských skupin. Odpoledne plné hudby, tance a her pro děti bude završeno v 15:45 hodin závěrečným požehnáním. Více informací k akci si můžete přečíst zde.

Vyzkoušejte si Bezpečnou cestu do školy na vlastní kůži!

V neděli od jedné hodiny odpoledne budou v parku v Pavilonu H vítáni především děti se svými rodiči. Proběhne zde totiž tradiční rodinná akce Bezpečná cesta do školy, kterou Nadace bezpečná Olomouc pořádá již poosmé. Pro děti i dospělé je na nedělní odpoledne připraven program plný her, soutěží, vystoupení i poučných zážitků. Svou každodenní práci zde přiblíží a předvedou policisté, hasiči i záchranáři. Policisté nastíní postupy užívané při vyšetřování a přivezou i laserovou pistoli. Členové hasičského záchranného sboru ukážou vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel a zúčastněným poskytnou základní informace z oblasti požární ochrany, včetně názorné ukázky. A to zdaleka není všechno, detailní informace k akci naleznete zde.

Podzimní festival duchovní hudby odstartuje Antonín Dvořák

O procítěný duchovní zážitek se vám v neděli postará první z koncertů jednadvacátého ročníku Podzimního festivalu duchovní hudby. Ten vás právě tento víkend zavede do chrámu svatého Michala. Na programu budou díla Antonína Dvořáka Mše D dur "Lužanská" op. 86 a Te Deum, op. 103 pro sóla, sbor a orchestr. Vstupenky na festival je možné zakoupit v informačním centru v podloubí radnice a na webových stránkách akce. Úvodní koncert začíná v 19 hodin. Více informací se dočtete zde.

Neděle v Divadle na Šantovce jako stvořená pro děti: nabídne LiStOVání dětskou knížkou i zpívání s Jaroslavem Uhlířem

Olomoucká divadelní scéna se po prázdninové přestávce opět vrátila do centra kulturního dění a již tuto neděli si ji naplno vychutnají obzvláště malí diváci. S celou rodinou proto směle vyrazte do Divadla na Šantovce. Vybírat si zde můžete v průběhu celého dne. V 10 hodin začne vůbec první LiStOVání dětskou knížkou – vaše děti se ocitnou ve společnosti Eliáše a babičky z vajíčka Ivy Procházkové. Další zajímavé a aktuální knížky plné příběhů se budou prolistovávat a pročítat pravidelně každý měsíc a chybět u toho nebude zhruba hodinové divadelní vystoupení oživující příběh právě vybrané knížky. Přijďte se poprvé podívat – podrobnosti a vstupenky zde.
Od 15 hodin pak na řadu přijdou Šantíkovy hrátky s Igráčkem. Před divadlem také proběhne tvořivá dílnička a vstup máte zdarma.
Igráčky nedělní program však ještě nekončí. V 16:00 navštíví děti Jaroslav Uhlíř a s ním Hodina zpívání ve zvěřinci. Přijít si zazpívat s tvůrcem oblíbených písniček mohou směle malí i velcí, protože písničky Jaroslava Uhlíře si zkrátka zpíváme všichni. Není nutno nebo Každý den, určitě i vám "padne do noty“. Vstupné je 150 korun, více zde.

Vypravte se s Elfíkem do zoo! Čeká tu na vás i babí léto

Běh ve sloních botách, krmení slona, skládání puzzle, ale také model kolejiště, kde si děti budou moci vypravit vlak – to je ochutnávka z víkendového programu, která na vás a vaši rodinu čeká v olomoucké zoo. Pokud se chcete vypravit někam ven s celou rodinou, tak sobotní den strávený v zoo bude zcela ideální. Od 11 do 17 hodin se zde chystá Babí léto, samozřejmě s nezbytným programem pro celou rodinu. Prověří vás v soutěžích, pobaví vás vystoupením Upíra Krejčího, ale také trampolínami, malováním na obličej či výtvarnými dílnami.
Odpoledne, od 14 do 17 hodin, přijde ještě druhá zábavná vlna – veselé odpoledne S Elfíken do zoo. Rozmanitý program na téma sloni a železnice bude stát za to. Na kolejišti si děti budou moci vypravit vlastní vlak a dostanou k tomu také herní kartičku. Po nasbírání pěti razítek za splněné úkoly dostanou jako odměnu Elfíkův sešit proti nudě číslo 4 a další dárečky. Podrobnosti najdete zde.

Flora zve na ráj chovatelů

Pro ty z vás, kdo fandíte domácím mazlíčkům chovaným v akváriích a teráriích, ať už jsou chundelatí, okřídlení, mají krunýř, ploutve nebo rozeklaný jazyk – v sobotu je tu pro vás pravidelná burza pro všechny chovatele Aquatera Olomouc. Navštívit ji můžete na Výstavišti Flora Olomouc od 8:00 do 12:00. Více informací naleznete zde.

Martina Burýšková, barsiburyskova@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip