Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Co přinesl týden: pokus o vraždu i slib opravy podchodu

Tipy a názory

13.4.2014

Autor: Jan Procházka

Pokus o vraždu, oprava podchodu v Hodolanech i naše praktická zkouška jak funguje novinka v cestování po trati do Hrubé Vody. To byla témata, která vás v končícím týdnu zajímala nejvíce.

Skoro hororový příběh jsme přinesli ve středu odpoledne. Dva mladíci pobodali v jednom olomouckém bytě jiného muže. Napadený přežil jen díky včasnému zákroku lékařů. Oba útočníci nezůstali na svobodě ani den. Ve vazební věznici nyní čekají na soud, za pokus vraždy jim hrozí až osmnáct let žaláře.

O poznání pozitivnější zpráva přišla v úterý z olomoucké radnice. Ta oznámila, že se chystá nechat kompletně opravit nechvalně proslulý hodolanský podchod. Původně ho přitom chtěla úplně zavřít. Práce by měly začít ještě letos.

Až nečekaný zájem vzbudila naše reportáž o cestě do Hrubé Vody. Od prvního dubna začala platit novinka - vlakem tam můžete dojet na lístek MHD. Tak jsme to vyzkoušeli. Praxe byla bohužel trochu jiná. Na přepážkách nic nevěděli a průvodčí ve vlaku byl z našeho jízdního dokladu značně zmaten. Situaci nakonec vyřešil přítel na telefonu a doplatek šest korun. Možná by podobné pokusy mohli provádět i koordinátoři dopravy, my jsme se totiž výborně bavili.

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Reklama

Restaurace RIGANI

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Česko-řecká restaurace, taverna a bar A co takhle dát si řecké nebo české jídlo? My pro Vás máme tu nejlepší nabídku. Přijďte posedět do naší restaurace Restaurace Rigani - taverna a ...