Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Co přinesl týden: dva hokejové zápasy, exotické květiny i příslib světlých zítřků v Tramtarii

Tipy a názory

17.8.2014

Autor: Barbora Sísová

Tentokrát nám prázdninové počasí příliš nepřálo, a tak někteří z vás místo toho, aby vyrazili k vodě či na výlet, trávili své volné chvíle raději doma s počítačem. A co vás na našem zpravodajství zaujalo nejvíce? Tentokrát bodovali hokejisté a jejich dvojí zápas s Pardubicemi, zajímali jste se také o příběh roztomilé klokaní slečny, kterou její maminka vyhodila z vaku. A zvědavě jste pokukovali i po tom, jak to letos vypadá na letní Floře nebo co za novoty se chystá v Divadle Tramtarie.

Už jen měsíc zbývá do okamžiku, kdy olomoučtí hokejisté vyrazí naostro na extraligový led. A aby nám neudělali ostudu, musí se pořádně rozcvičit. Tento týden se protáhli hned dvakrát a pro jistotu se stejným týmem nebo alespoň jeho název zněl stejně – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Přestože se hráčská sestava poměrně lišila, olomoucký tým dokázal zvítězit v obou případech. Na domácí půdě vyhrál suverénně 4:0, druhý odvetný zápas ve Žďáru nad Sázavou, kde Pardubice nastoupili v mnohem silnější sestavě, už tak jasný nebyl, přesto olomoučtí dokázali zvítězit na nájezdy 3:2.

Zaujal vás také příběh roztomilé klokaní slečny, kterou její vlastní máma vyhodila ze svého vaku. Naštěstí se jí ujala zkušená zooložka, která má s výchovou "odhozených" zvířat četné i letité zkušenosti, a tak mladá dáma místo klokaní kapsy zůstane ještě několik měsíců relaxovat v povlaku na polštář. A v zoo se tento týden také slavilo. Své první narozeniny s návštěvníky oslavili oblíbení lvíčci Terry a Basty, kteří byli za loňský rok jedinými narozenými lvy berberskými na celém světě.

Ve čtvrtek dopoledne své brány otevřela také květinová výstava letní Flora, kam se hned po slavnostním zahájení nahnaly davy lidí. A jak si organizátoři poradili s letošním ročníkem? To si můžete přečíst zde nebo se můžete nechat pohltit exotickou atmosférou v naší fotogalerii. Pokud vás fotografie zaujmou, výstava je otevřena i dnes, a to až do šesti hodin večer.

Pokud jste pravidelným návštěvníkem Divadla Tramtarie a nebo sem zajdete jen občas, určitě vás potěší, že prostor přes prázdniny změní svůj vzhled a to ke spokojenosti všech diváků. Už žádné propocené tričko, kousky rozhovorů bezdomovců, rachot nákupních vozíků ani nakukování zprava či zleva přes toho vysokého pána před vámi. Díky dotaci z města vznikne v divadle nová klimatizace, odhlučnění oken i odstupňované hlediště s novými divadelními sedadly. A to zdaleka nejsou jediné změny, které divadlo na novou sezonu chystá.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941