Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

S olomouckou námrazou bojovaly i sypače, použily 21 tun štěrkové drti

Zprávy z regionu

2.12.2014

Autor: barsi

Déšť a teploty pod bodem mrazu mohou za komplikace, s nimiž se potýká od včerejšího dne také Olomouc. V průběhu včerejšího odpoledne a noci vyjela do ulic města všechna posypová technika i početné čety pracovníků technických služeb. Některé domácnosti se potýkaly také s výpadky elektrické energie, kolemjdoucí ohrožovaly padající dřeviny.

Do boje s následky mrznoucích srážek vyrazila už včera technika Technických služeb města Olomouce. "Po celou noc bylo venku všech pět sypačů. Boj s námrazou nám však komplikoval neustávající déšť, který účinnost posypu silně omezoval," popisuje ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík. Celou noc byly v terénu početné čety pracovníků technických služeb, komunikace zůstaly ráno po ošetření většinou mokré a bez větších komplikací sjízdné. "Od rána a během celého dopoledne je v terénu kromě veškeré techniky, tedy celkem deseti sypačů, také více než šedesát lidí, kteří ručně odstraňují zbytky ledu a námrazy," vysvětluje ředitel Petřík s tím, že přednostně se ručně uklízejí trasy u zdravotnických zařízení, u domů pro seniory, exponované bezbariérové trasy a zejména zastávky městské hromadné dopravy. Za noc tak technické služby na chodníky a komunikace v Olomouci vysypaly celkem 21 tun štěrkové drti.

Obyvatelé města Olomouce i nejbližšího okolí se od včerejška potýkají lokálně i s krátkodobými či delšími výpadky elektrické energie, na jejichž odstranění nepřetržitě pracuje společnost ČEZ. Kalamitní stav, který musel ČEZ kvůli vývoji počasí vyhlásit, se v Olomouckém kraji týká pouze okresu Přerov. Přesto doteď nefunguje elektrická energie ve Věrovanech, Skrbni či Břuchtíně. Důvodem jsou poruchy na vedeních, které způsobují ledovka a padající stromy.

Právě ledovka může působit další komplikace také v Olomouci, lidé by proto měli být při pobytu venku obezřetní. Odbor životního prostředí magistrátu města proto v této souvislosti žádá občany, aby v případě zjištění havarijního stavu jakékoli dřeviny v okolí jejich bydliště, kontaktovali pracovníky odboru životního prostředí, a to na telefonních číslech 588 488 312, 588 488 102, 724 534 938, 606 656 348. "Žádáme také další vlastníky pozemků a dřevin, aby neprodleně provedli kontrolu a případný havarijní stav dřevin odstranili v co nejkratším možném termínu," vyzývá vedoucí odboru životního prostředí Petr Loyka.


Tramvaje nakonec vyjedou všechny
Kalamita končí, troleje jsou čisté, ve čtvrtek vše v normálu
Jednička se vrací
Trať na Novou ulici už je bez ledu, tramvaj číslo 1 vyjela, zbytek zůstává v depu
Kalamita pokračuje
Tramvaje nejspíš nevyjedou ani ve čtvrtek, podnik ale chce spustit aspoň jednu linku
Dopravní podnik se kaje
Dispečerka řídila autobus, vysvětluje DPMO mlčení inteligentních zastávek
Tramvaje nevyjedou ani ve středu
Vlaky dál stojí
Vlaky na Slovensko přes noc zůstanou stát
Jak (ne)informuje DPMO
Názor: Kalamita? Už je po pracovní době, počkejte si do rána, prosím
Mráz paralyzoval dopravu
Obrazem: Kalamita ochromila tramvaje i dráhy
Tramvaje v úterý ani nevyjely, vlaky jely jen na naftu
Boj s kalamitou v ulicích
Hasiči jeli non stop celou noc
Technické služby bojují: V ulicích vysypaly přes dvacet tun štěrku
Věděli jsme první
Námraza na trolejích kompletně odstavila tramvaje, místo nich jezdí autobusy


barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip