Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Co přinesl únor: Pád hejtmana, čokoládu i nový vrtulník

Zprávy z regionu

2.3.2017

zd, jap

Druhý měsíc letošního roku je za námi. A přinesl toho opravdu hodně. Děly se příjemné a pozitivní věci, udělali jsme pro vás spoustu zajímavých reportáží, ale také s sebou únor přinesl jakousi pachuť z politické situace v kraji. Čtěte více.

Portál Olomouc.cz je dlouhodobě nejčtenějším zpravodajským serverem na Olomoucku. Naše stránky v lednu navštívilo 316 109 čtenářů. Děkujeme za váš zájem, vysoká návštěvnost nás zavazuje k tomu být nejen nejnavštěvovanější, ale také tou nejlepší adresou ve městě. Ostatně, letos slavíme už dvacet let!
● ● ●
Znáte náš VIP bonus club? Nakupujte u našich obchodních partnerů a čerpejte za to nejrůznější odměny. Minulý měsíc členové našeho VIP bonus klubu utratili ve vybraných olomouckých obchodech a restauracích 2.470.464 korun a dostali od nás za to spousty vstupenek a dárkových poukazů.

Na samé špici vaší pozornosti stála - podle očekávání - kauza kolem teď už bývalého hejtmana Košty. Neplní své povinnosti, nespolupracuje atd., znělo na samém počátku z vlastních řad hnutí ANO, je třeba ho odvolat. Protože se Košta bránil odejít dobrovolně a obvinění odmítal, přidali se v kritice i koaliční partneři. Jenže Košta se bil až do samého konce, ještě na zasedání krajského zastupitelstva se statečně pral se svými protivníky. Neschopný, znělo z jedné strany; člověk, který straně vyhrál volby, ale teď netancuje, jak se shora píská, takže nepohodlný, znělo ze strany Koštových zastánců. Jak se ale ukázalo při samotném hlasování, bylo jich zoufale málo. Proč? Že by ta kritika byla oprávněná? Nebo spíš proto, že se báli? To ví jen všichni zúčastnění. Novým hejtmanem je Ladislav Okleštěk. Fotoreport z vypjatého zasedání přinesl Jan Procházka.

Ale pryč od politiky. Že si i mazlíčci zaslouží důstojný odchod, vědí v ANYTu. S ředitelem prvního zvířecího krematoria na Olomoucku si povídala kolegyně Barbora Mrkvová.

Jan Procházka pro změnu zavítal na Čokoládový festival, který se konal v Šantovce. Nejen že si pochutnal, ale také pro vás připravil fotoreport. A nemlsali jsme jen čokoládu. Že i obědy mohou být zdravé, jsme se dozvěděli ve Freshnacku. S majitelkou si povídala Zuzana Doleželová. Když už jsme u jídla - za zmínku rozhodně stojí také Živibar v centru města, kde se podává vitariánské jídlo.

Usměvavá obsluha, útulné prostředí a zejména výborná káva a dezerty od nejlepších tuzemských dodavatelů, to je Love Coffee, kam jsme se v únoru také vypravili. Kavárna, která v dubnu oslaví tři roky existence, se těší ohromné oblibě a od ostatních olomouckých kaváren se výrazně liší. Téměř veškerá její nabídka totiž pochází od českých dodavatelů.

Začala se opravovat druhá polovina mostu na Velkomoravské, takže jsme se za volantem museli obrnit trpělivostí. Rekonstrukce potrvá až do června. A potrápil nás tající sníh. Autosalon v Holici tak zaplavila voda a hasiči měli plné ruce práce s jejím odčerpáváním.

A mimo jiné jsme také přinesli dobrou zprávu: olomoučtí záchranáři už mají konečně náhradní vrtulník.

Takový byl únor! Užijme si březen...

Únor objektivem Jana Procházky

Záchranářům konečně přiletěl záložní vrtulník. Nemělo by se tak už stát, že kvůli poruše přestanou létat. Záchranářům konečně přiletěl záložní vrtulník. Nemělo by se tak už stát, že kvůli poruše přestanou létat. Foto: Jan Procházka
V Šantovce se konal tradiční čokoládový veletrh. A vydařil se. V Šantovce se konal tradiční čokoládový veletrh. A vydařil se. Foto: Jan Procházka
Fakultní nemocnice opravila prostory rehabilitace. Pacientům tu slouží i nové pokoje. Fakultní nemocnice opravila prostory rehabilitace. Pacientům tu slouží i nové pokoje. Foto: Jan Procházka
Hejtman Oto Košta skončil ve funkci. Po pár měsících ho odvolali jeho vlastní kolegové. Hejtman Oto Košta skončil ve funkci. Po pár měsících ho odvolali jeho vlastní kolegové. Foto: Jan Procházka